Loopse honden

Published by
Leestijd is minuten

Teven zijn "loops" wanneer ze aangekomen zijn bij het vruchtbare gedeelte van hun voortplantingscyclus. Deze loopsheid duurt gemiddeld 3 weken en een hond wordt meestal iedere 6 tot 8 maanden loops.

De meeste rassen hebben hun eerste loopsheid wanneer ze ongeveer 6 maanden oud zijn, maar dit kan ook eerder of later zijn.

Loopsheid uit zich meestal door wat bloedverlies uit de vagina, een gezwollen vulva of vaak plassen. Teven produceren echter niet heel veel bloed, dus bij een kleine hond kan het zijn dat u de bloeding niet eens opmerkt.

Ongewenste aandacht

Het eerste wat u zal opvallen als u een loops teefje heeft, is dat ze binnen een zeer grote straal niet-gecastreerde reuen aantrekt. Haar gedrag zal ook veranderen, dus als ze normaliter geen reuen om zich heen duldt, zal ze dit hoogstwaarschijnlijk wel toestaan tijdens haar loopsheid.

Daarnaast zullen reuen er alles aan doen om een loops teefje te veroveren. Wanneer uw teefje loops is, is het niet raadzaam om haar alleen buiten te laten en u moet haar gedurende alle wandelingen aanlijnen. Over het algemeen zullen de andere eigenaren die u tegenkomt wel in staat zijn om hun honden in bedwang te houden, maar de geur van een loops teefje kan bij sommige honden agressief gedrag veroorzaken.

Bloeden

Het tweede punt waar u rekening mee moet houden is het bloeden. Als uw hond genoeg bloed produceert dat kan leiden tot een puinhoop, dan kunt u haar toegang beperken tot makkelijk te reinigen, onbeklede vloeren. Haar buiten laten is een slecht idee, tenzij u graag mannelijke bezoekers (en mogelijke pups) over de vloer wilt krijgen.

Tenzij u plannen heeft om met uw hond te fokken, is het beter om haar te laten steriliseren. Het steriliseren zal voorkomen dat ze loops wordt.

Er is enige discussie over de vraag wat de beste tijd is om uw teefje te laten steriliseren. Sommige dierenartsen adviseren om een hond één keer loops te laten worden, terwijl anderen zullen steriliseren wanneer een hond rond de 6 maanden is. Vraag uw dierenarts naar wat zij denken dat goed is voor uw hond.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine (met kip)

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  &nbsp;
 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.