Loopse honden

Published by
Leestijd is minuten

Teven zijn "loops" wanneer ze aangekomen zijn bij het vruchtbare gedeelte van hun voortplantingscyclus. Deze loopsheid duurt gemiddeld 3 weken en een hond wordt meestal iedere 6 tot 8 maanden loops.

De meeste rassen hebben hun eerste loopsheid wanneer ze ongeveer 6 maanden oud zijn, maar dit kan ook eerder of later zijn.

Loopsheid uit zich meestal door wat bloedverlies uit de vagina, een gezwollen vulva of vaak plassen. Teven produceren echter niet heel veel bloed, dus bij een kleine hond kan het zijn dat u de bloeding niet eens opmerkt.

Ongewenste aandacht

Het eerste wat u zal opvallen als u een loops teefje heeft, is dat ze binnen een zeer grote straal niet-gecastreerde reuen aantrekt. Haar gedrag zal ook veranderen, dus als ze normaliter geen reuen om zich heen duldt, zal ze dit hoogstwaarschijnlijk wel toestaan tijdens haar loopsheid.

Daarnaast zullen reuen er alles aan doen om een loops teefje te veroveren. Wanneer uw teefje loops is, is het niet raadzaam om haar alleen buiten te laten en u moet haar gedurende alle wandelingen aanlijnen. Over het algemeen zullen de andere eigenaren die u tegenkomt wel in staat zijn om hun honden in bedwang te houden, maar de geur van een loops teefje kan bij sommige honden agressief gedrag veroorzaken.

Bloeden

Het tweede punt waar u rekening mee moet houden is het bloeden. Als uw hond genoeg bloed produceert dat kan leiden tot een puinhoop, dan kunt u haar toegang beperken tot makkelijk te reinigen, onbeklede vloeren. Haar buiten laten is een slecht idee, tenzij u graag mannelijke bezoekers (en mogelijke pups) over de vloer wilt krijgen.

Tenzij u plannen heeft om met uw hond te fokken, is het beter om haar te laten steriliseren. Het steriliseren zal voorkomen dat ze loops wordt.

Er is enige discussie over de vraag wat de beste tijd is om uw teefje te laten steriliseren. Sommige dierenartsen adviseren om een hond één keer loops te laten worden, terwijl anderen zullen steriliseren wanneer een hond rond de 6 maanden is. Vraag uw dierenarts naar wat zij denken dat goed is voor uw hond.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Wat vertelt mijn puppy me met zijn gedrag?

  Leer het gedrag van je pup beter te begrijpen met behulp van zijn lichaamstaal, zoals kwispelen en zijn lichaamshouding. En ontdek hoe dit gedrag met de leeftijd verandert.
 • Kleine hondenrassen: Wat goed is om te weten

  Thinking of getting a small dog? Learn the pros & cons of small dog breeds, such as food & living space specifics, to decide if they're a good fit for you.
 • Puppytaal begrijpen

  Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je puppy is iets leren over zijn psychologie. Als je het een en ander weet over hondenpsychologie helpt dat je om gelukkig en harmonieus met je hond samen te leven.
 • Verlatingsangst

  Dogs running Your love is a primary source of happiness for your dog.

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.