0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

De gedachten van je hond lezen

We stellen ons bijna iedere dag vragen over het gedrag van onze honden, zoals: Gaat het goed met je? Waarom graaf je graag gaten? Is al dat geblaf nu echt nodig? Het lijdt geen twijfel dat hondenpsychologie ingewikkeld is, maar proberen te begrijpen wat ze denken en waarom ze zich zo gedragen, is zeker de moeite waard. Hoewel honden veel verschillende geluiden en signalen gebruiken, kun je het hondentaaltje leren begrijpen door te letten op lichaamshoudingen en gezichtsuitdrukkingen. Dit zal je niet alleen dichter bij je hond brengen, maar het zal ook helpen om je hond veilig en gezond te houden. 

Hondengedrag en -psychologie 

Wat je hond allemaal doet, kan je veel vertellen over hoe hij zich voelt. En hoewel je misschien geen hondentaal spreekt, is het heel belangrijk om hondengedrag te begrijpen om een goed baasje te kunnen zijn. Wat bijvoorbeeld als de zindelijkheidstraining al achter de rug is, maar hij de regels aan zijn laars begint te lappen? Dit kan een teken van gezondheidsproblemen zijn, dus dat moet uitgezocht worden door je dierenarts. Bij puppy's kan kauwgedrag vaak voorkomen als ze leren hoe ze moeten communiceren. Maar soms bijten honden uit angst of agressie. Dit negatieve gedrag wordt het best aangepakt zo gauw het ontstaat, dus vraag je dierenarts altijd om advies als je je zorgen maakt over het gedrag van je hond. Kortom, er zijn veel gezondheidsproblemen die vreemd of ongewenst gedrag veroorzaken, maar als je goed let op wat hij allemaal doet, zul je hem gezond en gelukkig kunnen houden.  

Hondenlichaamstaal

Honden zijn ongelooflijk expressief als het op hun lichaam aankomt. Dat geldt zowel voor hun gezicht, oren en staart als voor hun houding. Als een hond bijvoorbeeld zijn staart heeft ingetrokken met zijn lichaam omlaag, zijn neus gerimpeld, zijn oren naar achteren en zijn lippen licht gekruld, dan is dat absoluut een teken dat hij ongerust is. Maar als zijn staart ontspannen naar beneden hangt, hij zijn oren naar voren heeft, de kop omhoog, de mond open (en wat tong laat zien), en ontspannen staat, dan is hij heel relaxed en wil hij heel graag spelen. Je hond kan veel gemoedstoestanden aannemen, met veel lichaamshoudingen, maar het zijn allemaal zeer belangrijke boodschappen.