Uw reutje onder controle houden in de buurt van een loops teefje

Published by
Leestijd is

Wanneer uw reutje ongeveer zes maanden oud is verruilt hij zijn jeugd voor de puberteit. Dit kan leiden tot veranderingen in de lichaamsvorm, omdat de groei vertraagt en het lichaam groter wordt. Puppies met lange benen zullen wat elegantere volwassen verhoudingen krijgen in de komende zes maanden.

Slecht gedrag

Rond deze tijd raken reuen ook geïnteresseerd in het andere geslacht, al zij het op een ietwat rare manier. Voor sommige honden kunnen kussens, meubels en zelfs de benen van hun eigenaar een uitlaatklep zijn voor hun frustraties. Het klimmen op deze voorwerpen is normaal gedrag op deze leeftijd. Hoewel dit vervelend en gênant is, zal dit gedrag na een paar maanden minder worden, alhoewel sommige honden dit gedrag blijven vertonen. Uw hond laten castreren is in de meeste gevallen een goede oplossing. In deze routinematige operatie worden de testikels verwijderd - de belangrijkste bron van hormonen die dit gedrag veroorzaakt.

Verandering in gewoonten

Een andere verandering die u zult opmerken naarmate uw reu groter wordt, is dat hij zijn poot zal optillen om te urineren. Dit is heel normaal, maar een aantal honden zal ook beginnen met het markeren van hun territorium. Ze tillen dan hun poot op en urineren vervolgens op allerlei meubelen in huis. Agressie tegenover andere reuen is ook een veelvoorkomend iets tijdens deze 'tienerjaren'. Ook deze problemen kunnen door middel van castratie worden verholpen. Veel hondeneigenaren kiezen er voor om hun reuen te laten castreren wanneer zij ongeveer zes maanden oud zijn, zodat dit gedrag voorkomen kan worden.

Defensief worden

Sommige reuen beginnen zaken te beschermen waarvan ze denken dat het hun bezit is - dit kunnen uw huis en tuin, een zeer geliefd speeltje of zelfs de leden van uw gezin zijn. Hoewel het een geruststellende gedachte is om te weten dat uw hond alleen maar uw huis en familie wil verdedigen, kan dit soort gedrag problemen veroorzaken als uw hond agressief wordt. Als uw hond gromt terwijl hij zijn eten krijgt of speelt met een speeltje, geeft dit aan dat zijn territoriale instinct iets té goed is ontwikkeld. Er zijn een aantal gedragstechnieken die kunnen worden gebruikt om deze honden te helpen. Daarnaast kan uw dierenarts u advies geven of u doorverwijzen naar een gedragsspecialist. Territoriale agressie kan soms ook door castratie worden verholpen.

Ware liefde

Er is nog een ander soort gedrag dat u van tijd tot tijd zult mogen aanschouwen. Als een teefje uit de buurt 'loops' is, zult u zien dat uw reu niet meer zal eten, verdrietig en lusteloos wordt of onrustig en angstig gaat rondzwerven. Het is niet ongewoon als uw reu probeert te ontsnappen om 'zijn' teefje te zoeken. Het resultaat kan zijn dat uw hond verdwaalt of betrokken raakt bij een ongeluk. Extra waakzaamheid en een beetje extra verwennerij zal hem door deze moeilijke periode helpen. Natuurlijk zijn sommige reuen, net als tieners, wat moeilijker dan andere, maar de meeste van hen komen zonder kleerscheuren uit hun puberteit.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Verlatingsangst

  180680638 Your love is a primary source of happiness for your dog.
 • Waarom eten honden gras?

  Uw hond is een afstammeling van de machtige wolf, een nobele jager en een verstokte vleeseter. U voedt hem maaltijden van de best mogelijke kwaliteit, dus waarom dringt hij zo aan op het eten van gras?
 • Hoe u het beste om kunt gaan met uw loopse teefje

  180680638 Als uw pup niet is gesteriliseerd, wordt ze met 5 tot 8 maanden voor het eerst loops. Tenzij u een nest wilt, zijn er geen voordelen voor een pup om loops te worden en veel huisdiereigenaren besluiten dan ook om hun pup te laten helpen, voordat ze voor de eerste keer loops wordt.
 • Puppypsychologie  

  Eén van de meeste belangrijke dingen die u voor uw puppy kunt doen, is u verdiepen in de psychologie van uw nieuwe metgezel.

Gerelateerde Producten