Een reu of een teef?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Je hebt besloten wat voor soort hond je wil aanschaffen… Maar ga je dan voor een reu of een teef? Er zijn grote rasverschillen en elke hond is individueel verschillend. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rij. 

De eigenschappen van de reu

Ondanks dat niet alle reutjes hetzelfde zijn, zien we een aantal duidelijke eigenschappen:

 • Sommige reuen zijn van nature iets agressiever/assertiever of dominanter ten opzichte van mensen en andere honden (al kunnen sommige teven dit gedrag ook ontwikkelen).
 • Reuen zullen in volle vaart achter loopse teven aangaan. Hoewel dit gedrag kan worden afgeleerd met training, is in sommige gevallen castratie noodzakelijk. Goed om rekening mee te houden dus.

De kenmerken van de teef

Ook hier geldt: de ene teef is de andere niet. Desondanks zijn er een aantal belangrijke kenmerken:

 • De meeste teven zijn rustiger en minder dominant dan reuen.
 • Teven zijn 2 keer per jaar zo’n 2 tot 3 weken loops. In deze periode moet alle contact met reuen worden vermeden. 

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Hill's Science Plan Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • Hill's Science Plan Puppy Natvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Hill's Science Plan Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.