0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

Een puppy of oudere hond in huis nemen

Gefeliciteerd! Je hebt de grote beslissing genomen om een harig vriendje in huis te nemen! Dat is een van de spannendste gebeurtenissen in je leven, maar ook een enorme verantwoordelijkheid. Eén waarvoor veel voorbereiding en een heleboel hondenspullen nodig zijn. Maar stel jezelf voordat je door de winkelgangen begint te rennen, de volgende vragen: Ken je een betrouwbare dierenarts? Is je huis huisdierbestendig? Als je kinderen hebt, heb je dan al met hen gepraat over hoe belangrijk het is rustig en zachtjes met een hond om te gaan? Deze vragen zijn nog maar het begin. Maak een nieuwe puppy-checklist met vragen die je moet beantwoorden. Lees vervolgens enkele van onze nuttige artikelen voor informatie over hoe je je nieuwe beste vriend het best kunt verwelkomen. 

Vóór de adoptie 

Of je nu een hond uit een asiel adopteert of hem bij een vriend oppikt, er zijn altijd enkele dingen die je moet doen voordat je hem mee naar huis neemt. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat alle gevaarlijke en waardevolle dingen - chemicaliën, schoonmaakmiddelen, kleding, boeken, enz. - uit huis of buiten bereik van de hond zijn. Dat betekent kasten dichthouden, aanrechtblad en vloeren leeg, en elektrische snoeren en draden uit het zicht of vastgemaakt aan de muren. Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn puppy's dol op kauwen. Dus zorg ervoor dat hij veel geschikte speeltjes heeft om die behoefte te bevredigen - het kan je een paar schoenen schelen! Je moet hem ook geleidelijk aan kinderen laten wennen. Doe het rustig aan, zodat ze samen iedere keer een positieve ervaring hebben. Met oudere huisdieren is het lastiger. Als ze in het begin nog niet met elkaar kunnen opschieten, houd hen dan in aparte kamers en laat ze geleidelijk aan steeds wat langer bij elkaar zijn. Houd toezicht op de huisdieren als ze samen zijn totdat je er volledig zeker van bent dat iedereen met elkaar overweg kan.  

Na de adoptie

De eerste paar dagen nadat je je puppy in zijn nieuwe omgeving hebt gebracht, zullen niet alleen uw gezinsleden, maar zal ook de puppy een aanpassingsperiode nodig hebben. Stel hem op zijn gemak door voor de basisdingen te zorgen (halsband en riem, voer, dekens/kussens, waterbakjes, enz.) Laat een assortiment speeltjes voor hem op de vloer liggen om mee te spelen, en creëer een veilige omgeving voor hem door giftige planten te verwijderen, schoonmaakspullen weg te bergen en vuilnisemmertjes op het toilet of in de badkamer omhoog te plaatsen. Naarmate jullie elkaar beter leren kennen, zal je geleidelijk aan begrijpen wat je puppy fijn vindt en wat niet. Vergeet vooral niet om geduldig te zijn en te genieten van ieder moment van jullie nieuwe vriendschap.