Uw puppy mee naar huis nemen

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Uw puppy en zijn nieuwe thuis

U hebt uw nieuwe puppy uitgezocht, gedag gezegd tegen de fokker en de broertjes, zusjes en moeder van uw puppy die achterblijven, en u gaat op weg naar huis.

Hopelijk bent u door alle opwinding in verband met de komst van uw nieuwe huisvriend niet vergeten om een paar belangrijke maatregelen te nemen. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat uw puppy geen vertrouwde dingen, geuren en omgeving om zich heen heeft en daardoor is het een periode vol stress voor hem. Voordat u hem meeneemt, is het belangrijk dat u eerst thuis alles in gereedheid brengt. U doet dit tenslotte ook voor de komst van een nieuwe baby. 

 

Het bed van uw puppy

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar uw puppy gaat slapen. De meeste puppy's geven de voorkeur aan een slaapplaats die is afgesloten en dienst kan doen als een schuilplaats wanneer alles even iets te spannend wordt. Misschien is het daarom een goed idee om zijn bed of mand in een doos te plaatsen. Zorg ervoor dat het warm, droog en comfortabel is, en dat hij niet op de tocht ligt. Geef hem een fijn dekentje of hondenbedje zodat het een knus plekje wordt. Nu moet u besluiten waar u het bed het beste kunt neerzetten, voordat uw puppy zelf al heeft bepaald dat hij het liefst op de bank slaapt. (Het is eenvoudiger om goed gedrag aan te leren dan slecht gedrag weer af te leren.) Een overdekte doos of draagkooi is de perfecte plek voor uw puppy om zich in alle rust te kunnen terugtrekken als het leven even te hectisch wordt. En als hij zich terugtrekt, zeg dan tegen uw gezinsleden dat ze hem met rust laten. Plaats het bed van uw puppy ver genoeg van het uwe, het liefst niet bij u in de slaapkamer. Laat u niet verleiden om uw puppy mee in bed te nemen wanneer hij nog klein is. Dit zal een gewoonte worden en het zijn lastig zijn om hier een einde aan te maken. Daarnaast heeft u puppy net als u ruimte nodig.

Uw puppy 's nachts

Veel puppy's huilen 's nachts - vooral tijdens de eerste week in een nieuw huis - dus hoe warmer zijn bed is, des te prettiger hij zich voelt. Leg bijvoorbeeld een kruik met warm water in zijn bed, of een speciale knuffel voor huisdieren.

Anderen in uw huis

Zelfs als u thuis al andere huisdieren hebt, is het belangrijk om uw puppy zijn nieuwe omgeving zelf te laten ontdekken. En als u hem laat kennismaken met andere huisdieren, doe dit dan geleidelijk en houd een oogje in het zeil. Als u uw puppy laat zien aan kinderen, zorg dan dat ze niet al te wild worden. Houd in de gaten dat ze het kleine diertje respectvol - en dus niet als een knuffelbeest - behandelen. Zie voor meer informatie het artikel over Socialisatie.

Uw puppy alleen laten

Geen enkele puppy - en ook geen volwassen hond - mag thuis lange tijd alleen worden gelaten. Honden die vaak gedurende langere tijd alleen worden gelaten, kunnen angstig worden en moeite hebben om gescheiden te zijn van hun baasjes.

Leer uw puppy daarom om korte periodes alleen te zijn. Laat hem in een kamer, sluit de deur en loop weg. Keer na een paar minuten terug maar begroet hem niet. Wanneer u dit diverse keren hebt gedaan, voert u de tijd dat u afwezig bent op tot 30 minuten. Maar als hij onrustig wordt en gaat blaffen, op dingen begint te kauwen of aan de deur gaat krabben, moet u korter wegblijven.

Voordat u weggaat: Wandel met uw puppy of speel met hem voordat u weggaat, zodat hij rustig aan kan doen. En geef hem vlak voordat u weggaat een maaltijd, zodat de kans groter is dat hij wat slaperig wordt. Geef hem ook iets om op te kauwen, zodat hij ergens mee bezig kan zijn. Sommige puppy's voelen zich prettig als ze vertrouwde geluiden horen. U kunt bijvoorbeeld de radio zachtjes aan laten staan of een paar minuten van een gesprek van uw gezin opnemen. Als uw puppy telkens meer moeite krijgt als hij alleen wordt gelaten, zelfs al is het maar voor een korte periode, vraag dan advies aan uw dierenarts.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Hill's Science Plan Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • Hill's Science Plan Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Lam & Rijst

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Develoment™  Lamb & Rice is samengesteld om het immuunsysteem en een gezonde spijsvertering te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan omega-3 en -6 vetzuren.