Het introduceren van de halsband en lijn

Published by
Leestijd is minuten

Halsband en lijn

Hoewel het een paar weken duurt voordat uw puppy aangelijnd naar buiten mag (totdat uw puppy is ingeënt moet u hem dragen om besmettelijke ziekten te vermijden), kunt u hem, wanneer hij zich na een paar dagen thuis voelt, wel alvast laten wennen aan het dragen van een halsband.

Wat voor halsband?

De eerste halsband van uw puppy moet er absoluut één zijn met een gesp en niet een ketting of wurghalsband. Als hij hem om heeft, moet u nog twee vingers tussen de nek en halsband kunnen steken.

Wanneer moet hij om?

Kies een moment uit dat er iets leuks gaat gebeuren, bijvoorbeeld wanneer u hem te eten geeft, met hem gaat spelen of hem mee naar buiten neemt. U moet er rekening mee houden dat hij de halsband in eerste instantie over zijn kop zal proberen te trekken door er aan te krabben. Dit moet u gewoon negeren en zodra hij ermee stopt, prijst u hem uitbundig. Leid zijn aandacht even later af met weer een leuke gebeurtenis, doe de halsband af en doe hem daarna weer om.

Wennen aan zijn halsband

Uw puppy moet binnen een paar dagen aan zijn halsband kunnen wennen. Zodra hij er geen erg meer in heeft, kunt u hem permanent om laten. Maar er zijn twee dingen die u goed in de gaten moet houden. Ten eerste: uw puppy zal ongetwijfeld enorm snel groeien, dus controleer elke paar dagen zijn halsband om te zien of die niet te strak zit. Ten tweede: de kans is zo groot dat uw puppy tijdens de eerste paar weken een keer zoekraakt, dat u absoluut een identificatieplaatje aan de halsband moet bevestigen. Bovendien is het voor eigenaren wettelijk verplicht om hun hond te allen tijde een naamplaatje te laten dragen met uw contactgegevens.

Laat hem na verloop van tijd, wanneer uw puppy er eenmaal aan gewend is dat anderen aan hem zitten, er aan wennen dat hij kort wordt gehouden via zijn halsband. Houd zijn lichaam tegen met één hand, zorg dat hij stopt met trekken en wring uw vingers in zijn halsband. Probeer geen aandacht te schenken aan zijn geworstel en prijs hem zodra hij stil staat. Door hem op deze manier in bedwang te houden, leert en accepteert hij dat hij niet weg kan wanneer hij zijn halsband om heeft.

Tijd voor de riem

Zodra uw pup eenmaal gewend is aan de beperking van zijn halsband, kunt u er een riem aan bevestigen. Zorg dat hij vertrouwd raakt met het gevoel van aangelijnd zijn en laat hem zijn riem een aantal keren rondslepen. U kunt de riem af en toe oppakken, maar blijf dan wel stilstaan. Op die manier begrijpt hij dat hij aangelijnd is en dat dat betekent dat hij niet zo maar overal naartoe kan, omdat hij aan u vastzit. Zodra uw puppy heeft geaccepteerd dat hij aan de lijn loopt, vertelt u hem uitgebreid hoe braaf hij is en daarna laat u hem weer gaan.

De identiteitsgegevens van uw puppy

Zoals al eerder gezegd, bent u wettelijk verplicht om uw pup een halsband te laten dragen met daaraan duidelijk uw contactgegevens. Maar er zijn nog meer maatregelen die u kunt nemen om er voor te zorgen dat uw puppy veilig bij terugkeert als hij onverhoopt zoek raakt.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.