Tips om je nieuwe hond alleen thuis te laten

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Een nieuwe hond in huis halen is een grote verandering. Hopelijk is je nieuwe aanwinst zo gelukkig als maar kan, omringd door de non-stop liefde en aandacht van zijn nieuwe familie.

Maar zodra maandagmorgen nadert, wordt je steeds ongeruster. Door je baan of school kun je gedwongen zijn om je nieuwe hond een paar uur thuis te laten (tenzij je tot de gelukkigen behoort die hun hond mee naar het werk mogen nemen). Dus, hoe kun je ervoor zorgen dat je hond veilig en vrolijk blijft terwijl jij weg bent?

Train je hond om in de bench te blijven

Een bench is, als deze correct wordt gebruikt, een uitstekend hulpmiddel bij het zindelijk maken van een hond, maar het kan ook de favoriete plek van je hond zijn als hij alleen thuis is — een toevluchtsoord en een plek voor een heerlijk dutje. Hoewel een bench een goede optie kan zijn voor een deel van een werkdag van 9 tot 5, moet je oppassen dat je het niet overdrijft. Bedenk dat als je hond de hele nacht in de bench heeft gezeten, je hem ook niet de hele dag in een hok opgesloten moet laten. Een bench kan een waardevol hulpmiddel zijn, maar als je merkt dat je hond vermijdt om tijd in de bench door te brengen als de deur open staat, of niet meer vrijwillig de bench ingaat, moet je opnieuw overwegen hoe en waarom je hem gebruikt.

Haal een ‘hondencamera’ in huis

Hondencamera's die je via je telefoon in de gaten kunt houden, zijn uitstekende hulpmiddelen om je hond te controleren als je je zorgen maakt dat hij alleen thuis is. Er zijn veel opties op de markt waarmee je jouw hond zowel kunt zien als horen en die je kunnen waarschuwen voor activiteit of geluid, zodat je het snel even kunt controleren.

Kies een speciale hondvriendelijke ruimte uit

Als je je hond de hele dag thuis moet laten, denk er dan over na om in je huis een ​​kleine kamer hondvriendelijk te maken, die kan worden afgesloten van de rest van het huis. Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) geeft hondeneigenaren tips voor het hondvriendelijk maken van een kamer:

  • Houd elektrische draden en blinde koorden buiten bereik of haal de stekker uit het stopcontact.
  • Berg schoonmaakspullen en medicijnen goed op en controleer op giftige planten.
  • Houd voedsel buiten bereik.
  • Houd kasten en lades dicht en zet stoelen en ander meubilair weg van tafels of werkbladen om klimmen te voorkomen.

Controleer op mogelijke gevaren; verwijder absoluut alles waar je hond in kan kruipen terwijl je weg bent, en verwijder alle voorwerpen waarop hij kan kauwen of die hij kan inslikken.

De beste kamer om te kiezen is er een met een eenvoudig te reinigen vloer, zoals tegels. Richt speciale plekken in om te slapen en te spelen. Laat water en speelgoed achter zodat hij zich niet verveelt, en leg kranten of puppy training pads op de vloer voor als er ongelukjes gebeuren. Als je nieuwe hond een puppy is, kun je verwachten dat er ongelukjes gebeuren.

Je nieuwe hond eraan laten wennen om alleen te zijn

Laat hem een paar minuten per keer alleen in de kamer totdat hij aan het idee gewend is, en verhoog dan langzaam de hoeveelheid tijd dat hij alleen is. Naarmate je hond zich aan deze kamer begint aan te passen en je gerust bent over zijn gedrag, kun je zijn toegang tot een groter deel van het huis uitbreiden als je weg bent. Een goede manier om dit te testen is wanneer je maar ongeveer 30 tot 60 minuten weg zult zijn, zoals een ritje naar de supermarkt. Als hij zich gedurende een korte tijd in een groter gebied goed gedraagt, kun je ook geleidelijk de tijd verlengen dat hij in huis mag rondlopen terwijl je weg bent, totdat het een hele werkdag duurt.

Zorg voor voldoende afwisseling

Zorg ervoor dat je voldoende spullen beschikbaar hebt om je nieuwe lieve hond blij en bezig te houden. - Geschikt voerspeelgoed en kauwspeelgoed kunnen je hond een deel van de tijd bezig houden terwijl hij wakker is terwijl je weg bent. Zorg dat alles wat je bij je hond achterlaat veilig voor hem is en houd de eerste paar keer toezicht op hem, zodat je weet dat hij het voorwerp niet zal vernielen en stukjes zal inslikken.

Eigenaar en labrador aan het wandelen in de stad met vage achtergrond

Huur een hondenuitlaatservice in

Een wandeling overdag is meer dan alleen goede beweging voor je hond. Een goede wandeling kan hem ook stimuleren door al zijn zintuigen aan te spreken, hem te helpen met andere dieren en mensen om te gaan, en het proces van zindelijkheidstraining te versnellen. Bovendien zal een goede wandeling je hond moe maken, waardoor hij minder snel geneigd is om te kauwen of om ander destructief gedrag te vertonen terwijl hij wacht tot je thuiskomt. Als je in de zomer kinderen in huis hebt en ze oud genoeg zijn om met de hond te wandelen, is dit een geweldige manier om hun band met je hond te versterken. Het is ook een goede manier om ze het huis uit te krijgen om zelf wat beweging te krijgen.

Schrijf je hond in bij de dagopvang voor honden

Een dagopvang voor honden van goede kwaliteit biedt een hoognodige uitlaatklep voor honden. Ze laten honden meestal vrij rondlopen en spelen, bieden activiteiten en spelletjes aan en hebben medewerkers die volop liefde en aandacht aan je hond kunnen geven. Een dagopvang voor honden kan ook een goede keuze zijn voor gezinnen met een hectisch leven, senioren of alle anderen die niet de tijd of de mogelijkheid hebben om hun hond de beweging of tijd te geven die hij nodig heeft.

Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) heeft een checklist opgesteld van punten om op te letten bij het kiezen van een hondenpension:

  • Kan het pension een bewijs van vakbekwaamheid laten zien wat betreft hondengedrag, eerste hulp en andere belangrijke aspecten van het de zorg voor honden?
  • Heeft het pension een Dierbaar-keurmerk en hebben ze de juiste vergunningen en verzekeringen?
  • Kunnen de dieren er lekker bewegen, spelen en uitrusten?
  • Biedt het pension ‘verzorging op maat'? Hoeveel andere honden zijn er en hoe veel mensen houden er toezicht op?
  • Dienen ze eventuele medicijnen toe? Hebben ze voorzieningen voor speciale zorg voor je hond op leeftijd, of als hij ziek is?

Lees recensies of vraag vrienden en familie ​​naar goede dagopvangcentra, en vraag om een rondleiding zodat je de kennels en speelruimtes te zien krijgt waar je hond zal worden opgevangen. Het leuke van een hondenopvang is dat je je hond niet elke dag hoeft te brengen, wat soms duur kan uitvallen. Een dag of twee op de dagopvang zal je hond helpen beweging te krijgen en hem leren hoe hij moet gaan met andere honden.

Neem wat tijd vrij

"In Engeland krijgt één op de twintig mensen 'puppyverlof', meldt RTL nieuws. Maar werkgevers kunnen zelf bepalen of zij het op willen nemen in een arbeidscontract. In de huidige wet- en regelgeving zijn ook al mogelijkheden, om voor een nieuw huisdier te zorgen. Veel mensen krijgen hun vakantiedagen niet op, die kun je daarvoor inzetten. Daarnaast is er calamiteitenverlof, dat je als werknemer kunt gebruiken. Het opvoeden van een pup (of welke hond dan ook) is vaak meer werk dan mensen denken. Je moet je hond socialiseren en veel op pad gaan om hem te laten wennen aan nieuwe situaties en de honden uit de buurt, dus jij en je gezin moeten hier tijd aan besteden.

De belangrijkste leerperiode van een pup is tussen de acht tot twaalf weken. Als baasje moet je vooral in die periode veel tijd met je nieuwe hond doorbrengen. Maar door goed na te denken over je opties en het bedenken van een plan, kun je voorkomen dat je je schuldig of bezorgd voelt om je hond alleen thuis te laten. En misschien biedt het troost om te bedenken dat de tijd die je samen doorbrengt des te specialer wordt.

Over de auteur

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy werkt vanuit haar thuisbasis in Erie, Pa (VS) als freelance tekstschrijver. Ze heeft een Goldendoodle met de naam Maddie.

 

Getoetst door Brana Bonder, B.S, M. S en Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde producten