Puppy's worden geleverd zonder handleiding

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Een nieuwe puppy in huis is leuk en opwindend. Maar net zoals voor een baby geldt, zit er geen handleiding bij. We hebben daarom een paar basisprincipes opgesteld die je moet kennen om de eerste dagen en weken goed door te komen.

Liefde en affectie

Uw puppy zal de reis vanuit zijn geboortenest naar uw huis opwindend vinden. Deze reis kan echter ook erg overweldigend zijn. Hij heeft veel aandacht, geruststelling en liefdevolle aandacht nodig om hem te helpen wennen. Hij hunkert naar aandacht, en die moet u hem tijdens deze fase zoveel mogelijk geven. Prijs hem voortdurend en noem hem bij zijn naam. Toon hem dat u van hem houdt. Als hij echter iets doet wat onaanvaardbaar is, moet u hem stoppen met een krachtig 'NEE' (lees meer over vroege training)  

Geluiden en geuren

Sommige puppy's missen de vertrouwde geur en geluiden van hun geboortenest. Als uw puppy onzeker lijkt, kan het helpen een speciaal feromoon met de naam DAP (Dog Appeasing Pheromone) te gebruiken. Deze stof geeft uw puppy een gevoel van vertrouwd welzijn. Wees echter spaarzaam in het gebruik van deze spray, omdat het belangrijk is dat uw puppy aan zijn nieuwe omgeving went. Het kan ook nuttig zijn 's nachts een radio zachtjes in de buurt van zijn slaapplaats te laten spelen.

Bedtijd

Net zoals baby's hebben ook puppy's hun slaap nodig. Het is daarom belangrijk te zorgen voor een warme, rustige plaats waar ze overdag en 's nachts kunnen rusten. Het gezinsleven kan voor een kleine puppy overweldigend zijn. Hij heeft daarom enige tijd voor zichzelf nodig. Zet zijn slaapplaats op een plek waar hij zich veilig en zeker voelt. Puppy's stellen vaak een omsloten slaapruimte op prijs. U zou daarom voor een puppybench kunnen kiezen. Als u er een zachte ondergrond in aanbrengt, schept u een extra beschut toevluchtsoord voor momenten waarop hij rust en kalmte nodig heeft.

Denkvoer

Wanneer u uw puppy voor het eerst thuis brengt, is het het beste hem de voeding te blijven geven waaraan hij gewend was. Niet alle puppyvoeding is echter gelijk. Sommige voedingssoorten bevatten betere ingrediënten dan andere. Daarom is het een goed idee geleidelijk over te stappen op de voeding die uw dierenarts aanraadt. U moet dit gedurende vijf tot zeven dagen doen, zoals u dierenarts u ongetwijfeld zal aanraden. Alles wat u in feite hoeft te doen, is het nieuwe voedsel in een steeds grotere verhouding met het oude voedsel vermengen totdat u alleen het nieuwe voedsel geeft. (lees meer over de overstap naar een nieuwe voedingssoort)

Hill's puppyvoeding

Hill's puppyvoeding is speciaal ontwikkeld om te waarborgen dat uw huisdier evenwichtig uitgebalanceerde voedingsstoffen binnenkrijgt. De voeding bevat de juiste combinatie vitaminen en mineralen om puppy's te helpen zich optimaal te ontwikkelen. De voeding bevat bovendien DHA voor een betere ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Voortreffelijke smaken zijn beschikbaar voor droge voeding en blikvoeding, zodat uw puppy elke maaltijd op prijs zal stellen.  

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten