Reizen met uw puppy

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

96391241

Er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om uw puppy met u mee op vakantie te nemen. In veel tijdschriften vindt u advertenties voor vakantieaccommodaties waar u samen met uw huisdier van harte welkom bent.

U kunt uw puppy zelfs meenemen naar het buitenland, dankzij het Europese huisdierenpaspoort, dat u bij elke dierenarts kunt krijgen. Dit betekent dat honden die Nederland leven van en naar andere Europese landen kunnen reizen zonder dat ze daarna in quarantaine hoeven te blijven. Uw huisdier moet ter identificatie voorzien zijn van een elektronische microchip en inge&eeuml;nt zijn tegen hondsdolheid. Voor Finland, Ierland, Malta en het Verenigd Koninkrijk gelden specifieke aanvullende regels.  

Het spreekt vrijwel vanzelf, maar wanneer u van plan bent uw puppy mee op vakantie te nemen, in eigen land of naar het buitenland, moet u zorgen dat hij tijdig de vereiste inentingen heeft gekregen voordat u op reis gaat. Raadpleeg uw dierenarts als u dit niet zeker weet.

Uw puppy voorbereiden op de reis

Het is van groot belang dat uw puppy fit en gezond is voordat u hem meeneemt op vakantie. Tijdens lange reizen kunnen honden echter ziek worden en gestrest raken. Vraag uw dierenarts eventueel naar medicijnen voor reisziekte, of zelfs kalmerende middelen als uw hond niet graag reist.

Zoals u begrijpt, is het belangrijk om uw puppy aan de auto te laten wennen voordat u met hem op vakantie gaat. Als hij eenmaal goed aan uw huis en de directe omgeving gewend is, kunt u hem een halfuurtje in de auto laten slapen of hem de gelegenheid geven de binnenkant van de auto te verkennen. Wanneer hij zich op zijn gemak voelt in de auto, kunt u hem meenemen voor een kort ritje met de auto en de duur van de rit geleidelijk verlengen.

Voordat u op weg gaat

Voordat u op reis gaat, moet u uw puppy van tevoren goed te eten geven. Als dit niet mogelijk is, kunt u overwegen om uw puppy pas te eten te geven als u op de plek van bestemming bent aangekomen. Zorg dat uw puppy een halsband en een naamplaatje draagt met uw adres en telefoonnummer(s).

Het is ook verstandig om uw hond van een chip te voorzien.

Chippen is eigenlijk een effectieve en eenvoudige manier om uw huisdier aan u te koppelen. Als uw hond wegloopt of wordt gestolen, is het een goede manier om hem weer terug te vinden. Met een injectienaald wordt een piepkleine chip van het formaat van een graszaadje onder de huid van uw huisdier aangebracht. De chip is niet te zien, maar kan wel met een scanner worden gelezen. Uw dierenarts zal u met alle plezier meer informatie verstrekken over chippen.

Onderweg

Uw puppy moet altijd in een zeer veilige - bij voorkeur in een speciale hondenbench - worden vervoerd die veilig aan de binnenkant van de auto is bevestigd (in de bagageruimte als u in een stationwagen rijdt). Als het echter niet mogelijk is om uw puppy in een bench te transporteren, moet u hem veilig op de achterbank van de auto in een speciale hondengordel of een speciaal hondentuig bevestigen. In een stationwagen of vijfdeursauto kunt u hem ook in de ruimte achter het hondenrek plaatsen. Vergeet niet dat uw puppy altijd moet kunnen opstaan en omdraaien, en comfortabel moet kunnen zitten en liggen. Sluit uw puppy nooit op in de achterbak en laat hem alleen op de voorstoel zitten als hij veilig in een speciale hondengordel of een speciaal hondentuig is bevestigd.

Houd regelmatig pauze

Als de reis lang is, neem dan een pauze. Parkeer de auto en laat uw puppy wat water drinken en even lekker bewegen. Als u een korte stop maakt om wat te eten of voor een toiletbezoek, laat uw hond dan nooit achter in een hete, niet-geventileerde auto. Parkeer de auto in de schaduw en laat één of meer ramen gedeeltelijk open. Vergeet niet: de stand van de zon verandert de hele dag door. Misschien stond uw auto een uur geleden nog in de schaduw, maar nu kan hij in de volle zon staan.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten