Mogen honden wortelen eten? Dit moet je weten

Gepubliceerd door Erin Ollila
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Als baasje geef je om je hond en zijn gezondheid. Daarom ben je altijd op zoek naar een gezonde traktatie om af en toe aan je lieve hond te geven. Of nog beter, je wilt iets met vitaminen en mineralen, en het zou geweldig zijn als het iets is wat je regelmatig in huis hebt. Dan begin je je af te vragen of wortelen eigenlijk wel goed zijn voor honden. Je weet dat het als ingrediënt wordt vermeld in bepaald voer dat je voor je hond hebt gekocht, maar kunnen honden wortelen eten die vers uit de koelkast of de tuin komen? Lees verder om erachter te komen of je hond wortelen kan eten.

Mogen honden wortelen eten?

Ja! Wortelen zijn een gezonde keuze als je een snack zoekt voor een hongerige hond. Deze wortelen zijn er in vele kleuren, zoals wit, paars, geel, rood en de meest voorkomende, oranje. Ze zijn gemakkelijk te vinden in supermarkten en kunnen ook in koelere streken worden gekweekt.

Maar zijn wortelen goed voor honden? Reken maar! Wortelen zijn een bijzonder goede bron van bètacaroteen, vezels, vitamine K1, kalium en antioxidanten. Wortelen bevatten ook vitamine A, biotine en vitamine B6 en ze bevatten weinig calorieën.

Proef het. Close up van een bak met voer in de handen van een leuke zorgzame vrouw terwijl ze haar hond eten geeft

Hoe voer je wortelen aan je hond

Als het gaat om het voeren van wortelen aan je hond, kan je prima wortelen in elke kleur of maat voor je huisdier kopen. Zorg ervoor dat je de groenten eerst wast om vuil en mogelijke pesticiden te verwijderen.

Het belangrijkste is echter dat je de wortelen voorbereidt voordat je ze aan je hond geeft. Honden kunnen stikken in hele wortelen, dus is het altijd raadzaam ze in kleine stukjes te snijden. Je kunt wortelen in rondjes, kleine staafjes of stukjes ter grootte van het harde voer van je hond snijden. Bepaal welke maat het beste is voor je huisdier op basis van zijn grootte.

Je kunt je hond rauwe of gekookte wortelen voeren. Als je hond niet van rauwe wortelen houdt, geef hem dan gekookte wortelen - hij heeft misschien een voorkeur voor de zachtere textuur. Het is goed om te weten dat de voedingsstoffen in rauwe wortelen minder goed worden opgenomen dan in zacht gekookte wortelen. Zorg ervoor dat je de groenten niet kookt met boter of kruiden en specerijen, want die kunnen je hond ziek maken. Je kunt zelfs overwegen wat wortelen in het voer van je hond te doen als je de inname van vitaminen, mineralen en vezels wilt stimuleren.

Hoewel er veel voordelen zitten aan het voeren van wortelen als gezonde traktatie, is het altijd belangrijk om met de dierenarts van je hond te overleggen voordat je nieuw voedsel toevoegt aan zijn maaltijden. De dierenarts kan je precies vertellen hoe vaak je hond van deze wortelen mag snoepen en hoeveel wortelen je hond in één keer mag eten.

Nu hoef je je niet langer af te vragen: "Mag mijn hond wortelen eten?" of "Zijn wortelen goed voor honden?". Je kunt je harige vriend verwennen met deze voedzame traktatie als hij het lekker vinden. Je kunt zelfs samen snacken!

Over de auteur

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila is een dierenliefhebber die gelooft in de kracht van woorden en hoe een boodschap het beoogde publiek kan informeren en zelfs transformeren. Haar werk is overal te vinden op het internet en in gedrukte media en omvat interviews, ghostwriting, blog posts en creatieve non-fictie. Erin is een fan van SEO en alles wat met social media te maken heeft. Ze studeerde af aan Fairfield University met een M.F.A. in creatief schrijven. Neem contact met haar op via Instagram @ErinOllila of lees meer over haar op http://erinollila.com.

 

Gecontroleerd door Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA en Brana Bonder, B.S, M.S

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

GERELATEERDE PRODUCTEN