0 RESULTATEN GESORTEERD OP:

Relevantie

Gezonde voeding. Blije hond.  

Ooit op jacht geweest naar het beste puppyvoer? Het is niet gemakkelijk om het juiste voer te kiezen als de winkelrekken vol staan met duizenden merken hondenvoer en speciale soorten voer. Maar maak je geen zorgen. Je bezorgdheid betekent alleen maar dat je een goed baasje bent. Waarom? Omdat je puppy hoogwaardige, goed gebalanceerde voeding geven een van de beste dingen is die je voor hem kunt doen. Lees verder om te ontdekken hoe je voeding kunt kiezen die perfect is voor zijn welzijn. 

De beste hondenvoeding   

Een van de belangrijkste dingen die je voor je hond kunt doen is hem de goed gebalanceerde voeding geven die hij nodig heeft. Die voeding moet een goede balans van (dierlijke) eiwitten, kwaliteitsvolle vetten en micronutriënten, zoals omega-3 vetzuren, bevatten. Hij heeft daarnaast meer dan 50 andere belangrijke voedingsstoffen nodig, waaronder vitamine C, calcium en fosfor, om er maar een paar te noemen. Denk eraan dat als zijn voeding niet alle essentiële voedingsstoffen bevat die hij nodig heeft, hij problemen met zijn gezondheid kan krijgen. 

De voeding afstemmen op zijn levensfase

Er bestaat geen universele hondenvoeding, omdat al die viervoetige vriendjes verschillende voedingsbehoeften hebben die afhankelijk zijn van hun levensfase. Er bestaat hondenvoer voor actieve honden, hondenvoer voor grote rassen en veel voer dat speciaal is uitgebalanceerd voor gezondheidsproblemen zoals artritis, huidallergieën, gebits- en gewrichtsproblemen. En als je een oudere hond hebt, dan is er voeding voor senior honden die meestal minder mineralen bevat om de gezondheid van de nieren te bevorderen. 

Voeding die vermeden moet worden

Honden hebben andere voedingsbehoeften dan wij mensen, dus het is geen goed idee om je hond menseneten te geven. Meestal zitten er te veel calorieën in en vaak is het niet goed uitgebalanceerd om alles te bevatten wat ze nodig hebben. Er zijn ook bepaalde levensmiddelen die hen ziek kunnen maken en waardoor hun maag van streek raakt. Het is belangrijk om te weten welke levensmiddelen giftig voor hen kunnen zijn. Er bestaan nog veel andere giftige levensmiddelen en huishoudmiddelen om voor uit te kijken, maar hier volgen enkele vaak voorkomende problemen met voeding waarvan je op de hoogte moet zijn: Als je hond bijvoorbeeld die chocoladecake heeft gevonden die je net gebakken hebt, is het een goed idee om de dierenarts te bellen, want chocolade is giftig voor honden. Hetzelfde geldt voor wanneer hij druiven, uien en knoflook eet.