Kunnen honden watermeloen eten?

Published by
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Kunnen honden watermeloen eten? Het is een heerlijke zomertraktatie voor ons, maar is watermeloen veilig voor honden? Als u van deze sappige traktatie geniet, maar vreest dat het niet goed is voor uw hond, dan heeft uw instinct gedeeltelijk gelijk. Watermeloen kan een gezonde traktatie zijn voor honden - als het op de juiste manier aan hen wordt gevoerd.

Kunnen honden watermeloen eten?

Jack russell terrier die een watermeloen eet.De vlezige roze kern van een watermeloen zit boordevol gezonde voedingsstoffen die even heilzaam zijn voor de mens als voor onze hondenvriend.

Watermeloen bevat geen cholesterol en bijna geen natrium of vet. Volgens de PDSA is het een goede bron van kalium, vitamine C, vitamine A en vitamine B6. Het bevat ook veel vezels om een gezonde spijsvertering te ondersteunen, en het hoge watergehalte (92%) houdt honden ook koel en gehydrateerd - perfect voor een zoete zomertraktatie! Watermeloen bevat veel suiker, maar veroorzaakt geen ongezonde pieken in de bloedsuikerspiegel, omdat het vezelgehalte honden helpt de suiker langzaam in de bloedbaan op te nemen.

Is watermeloen veilig voor honden?

Het vruchtvlees van een watermeloen is veilig en voedzaam voor honden, maar als uw hond er te veel van eet, kan hij last krijgen van zijn maag. Watermeloen bevat ook suiker, hoewel het hoge watergehalte betekent dat het geen ongezonde bloedsuikerpieken zou hoeven veroorzaken.

Het is het beste als uw hond watermeloen als kleine snack of incidentele traktatie krijgt!

Hoe zit het met de zaden en de schil? Het Battersea Dogs Home waarschuwt dat de andere delen van de vrucht gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond. Ze zeggen dat watermeloenpitten niet goed door honden verteerd kunnen worden, wat darmverstoppingen bij onze hondenvrienden kan veroorzaken.

Hoewel een paar zaadjes bij grote honden waarschijnlijk geen gezondheidsproblemen zullen veroorzaken, zijn er niet veel zaadjes nodig om bij kleine honden een verstopping te veroorzaken.

Dit is niet alleen pijnlijk voor uw hond, maar het kan ook zo ernstig worden dat een operatie nodig is. Het is ook onverstandig om uw hond de harde, groene buitenkant van een watermeloen te geven, ook wel de schil genoemd. Dit kan ook verstoppingen veroorzaken, of uw hond maag- en darmklachten geven die tot braken of diarree leiden.

Hoe voert u uw hond watermeloen (en wat moet u vermijden)

Golden retriever puppy likt aan watermeloen plak die hem op een vork wordt voorgehouden.Dus hoe moet u deze traktatie met uw hond delen? Hier volgen een paar richtlijnen voor het voeren van watermeloen aan uw hond:

  • Geef uw hond alleen watermeloen zonder pitten of stukken watermeloen waarvan u alle pitten hebt verwijderd.
  • Schep het fruit uit met een meloenschep of snijd het in kleine stukjes, waarbij u erop let dat de schil wordt verwijderd.
  • Geef uw hond alleen echte watermeloen. Kunstmatig gearomatiseerde watermeloen traktaties of snoepjes kunnen andere ingrediënten bevatten of toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen, die schadelijk kunnen zijn voor uw pup.

Traktaties mogen niet meer dan 10% uitmaken van de dagelijkse calorie-inname van uw hond, volgens aanbevelingen van The Dogs Trust. Ongeacht de grootte van uw hond, volg deze regel bij het bepalen van de hoeveelheid watermeloen die u hem moet voeren, in gedachten houdend dat een portie van 100 g watermeloen ongeveer 30 calorieën bevat. Ook al kijkt uw hond misschien naar u op met die grote puppy-ogen, bedenk wel dat hij heel tevreden is met het eten van zijn gebruikelijke hondenvoer, dag in, dag uit. Hoewel u misschien geneigd bent toe te geven en af en toe een traktatie uit te delen, is het beter dat uw hond zijn voedingsstoffen uit zijn dagelijkse voer haalt.

Voordat u uw hond enige menselijke voeding geeft, moet u eerst met uw dierenarts overleggen of het wel goed is. Hoewel watermeloen voor veel honden een gezonde traktatie kan zijn, kunt u het beste controleren of het geen negatieve invloed heeft op het unieke spijsverteringsstelsel van uw hond

Dus de volgende keer dat u gaat picknicken, kunt u gerust een paar hapjes pitloze watermeloen met uw hond delen. Zolang het veilig en met mate wordt gegeven, is watermeloen als traktatie voor de hond moeilijk te verslaan.

Jean Marie Bauhaus

Gerelateerde artikels

Gerelateerde producten