Dit moet je weten over het voeren van puppy’s

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

In het eerste levensjaar leg je voor je puppy de basis voor een gezond en gelukkig leven. Voeding is in deze periode ontzettend belangrijk. Maar ga je dan voor puppybrokken of natvoer? En waar moet je eigenlijk op letten? In combinatie met het overweldigende aanbod van voer voor puppy’s, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. In dit artikel helpen we je op weg.  

Wat je ook doet, verander niet te snel van puppyvoeding

Geef je maatje de eerste dagen hetzelfde voer dat hij of zij kreeg bij de fokker. Dit helpt bij het wennen en maakt de overgang van het nest bij de fokker naar het mandje bij jou thuis iets makkelijker. Ook voorkom je zo maag-darmproblemen in een periode die al best stressvol is voor je pup.

Als je na een paar dagen overstapt, doe dit dan geleidelijk. Meng een beetje van het nieuwe voer met het oude puppyvoer. Verhoog gedurende een week langzaam de verhouding tussen oud en nieuw, totdat je alleen nog maar nieuw voer geeft.  

Tips voor de voerkeuze

Hieronder vind je extra informatie en tips die je helpen bij het maken van een afgewogen keuze:

 • Kies altijd voor een ‘compleet’ voer waarmee je puppy zich het beste kan ontwikkelen. Dat wil zeggen dat je geen supplementen of ander voer hoeft toe te voegen om te zorgen dat je pup alle voedingsstoffen binnenkrijgt.
 • Kijk goed naar de samenstelling van het voer: de kwaliteit van de puppyvoeding kan, net als bij onze voeding, behoorlijk verschillen. 
  • Zo bevatten sommige soorten voer bijvoorbeeld antioxidanten. Deze versterken het afweersysteem. Fijn!
  • Pas ook goed op dat het puppyvoer niet te veel van een bepaalde voedingsstof bevat.  Bijvoorbeeld: te veel calcium kan slecht zijn voor de botontwikkeling. Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts.

Puppybrokken en -natvoer: de verschillen

Je voerkeuze hangt natuurlijk deels af van de voorkeur van jou en je puppy. Gaan jullie voor puppybrokken of toch liever -natvoer? De belangrijkste eigenschappen van puppydroogvoer en -natvoer op een rij: 

Droogvoer…

 • Bestaat uit kleine biscuitjes of brokken en is daardoor makkelijk om te geven (of mee te nemen als beloning bij het trainen of een wandeling).
 • Kan je eenvoudig langere tijd bewaren. 
 • Is doorgaans in grote zakken verkrijgbaar en daardoor vaak relatief voordelig.

Natvoer…

 • Kan je aanschaffen in blik of in alu-kuipjes. 
 • Is meestal iets duurder dan droogvoer.
 • Kan je pup ook alle voedingsstoffen geven die hij/zij nodig heeft, als je kiest voor een goed merk.
 • Kan je ook naast droogvoer geven, voor de afwisseling.

Droog- en natvoer van hetzelfde voermerk kan je ook steeds combineren. Pas de hoeveelheden dan wel aan. Stel dat je bijvoorbeeld alleen droogvoer geeft en daarna ook blikvoer wenst bij te geven, dan moet je de hoeveelheid droogvoer verminderen.

Ontdek het puppyvoer van Hill’s

We snappen hoe belangrijk het is om je puppy vanaf de eerste dag te ondersteunen. Daarom is ons puppyvoer speciaal samengesteld met de juiste hoeveelheden en de optimale verhoudingen aan voedingsstoffen én natuurlijk DHA voor de ontwikkeling van hersenen en het gezichtsvermogen. Kortom, alles wat je puppy nodig heeft voor een gezond en gelukkig leven. 

Meer weten? Ontdek alles over ons puppyvoer, voor een beste eerste jaar.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Hill's Science Plan Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • Hill's Science Plan Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • Hill's Science Plan Puppy Natvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.