De voeding van uw puppy

Published by
Leestijd is minuten

Het eerste jaar van uw puppy is het belangrijkste.

Net als zijn voer.

Geef uw puppy de eerste dagen hetzelfde voer dat de fokker hem ook gaf. Hierdoor helpt u hem te wennen. Als u uw puppy ander voer wilt geven, doe dit dan geleidelijk. Meng een beetje van het nieuwe voer door het oude en verhoog gedurende ongeveer een week langzaam de verhouding, totdat u alleen nog maar nieuw voer geeft. Hoe zet ik mijn puppy over op een nieuw voer?.

Maak een bewuste keuze

Puppyvoer is in zowel nat- als droogvoer beschikbaar. Wat u kiest hangt voornamelijk af van de voorkeur van u en uw puppy. Maar let er wel op dat u een voer kiest waardoor uw puppy zich optimaal kan ontwikkelen. Kies voor een voer dat 'compleet' is. Dat wil zeggen dat u geen supplementen of ander voer hoeft toe te voegen.

Net als bij ons verschilt de kwaliteit van voedingsmiddelen. Lees daarom de tekst op de verpakking om te weten te komen welke goede bestanddelen er inzitten. Sommige soorten voer bevatten antioxidanten om het afweersysteem te versterken. U moet er altijd op letten dat het voer niet te veel van een bepaald ingrediënt bevat. Te veel zout is bijvoorbeeld schadelijk voor de nieren en de blaas, en te veel calcium kan juist slecht zijn voor de botontwikkeling. Raadpleeg bij de geringste twijfel uw dierenarts.

Welk voer u ook kiest, u hebt een paar stevige etensbakken nodig van goede kwaliteit zodat ze niet gemakkelijk omkieperen. Eén voor het voer en één voor water. Een speciale mat voor onder de etensbakken is een handig idee om te voorkomen dat de vloer vuil wordt.

Droog of nat?

Droogvoer bestaat uit kleine biscuitjes of brokken. Het is handig om te geven en het is goed te bewaren. Het is ook voordelig aangezien het in grote zakken verkrijgbaar is.

Nat voer kunt u kopen in blik of in alu-kuipjes. Als u een goed merk uitkiest, biedt nat voer uw huisdier ook al de voedingsstoffen die het nodig heeft. Het is iets duurder dan droogvoer, maar veel huisdiereigenaren vinden het prettig om het naast droogvoer te geven voor de afwisseling.

Hill's voer voor puppy's

Hill's voer voor puppy's is speciaal samengesteld om ervoor te zorgen dat uw puppy de juiste hoeveelheid voedingsmiddelen binnenkrijgt. Het bevat de juiste verhouding van alle vitaminen en mineralen die puppy's nodig hebben voor hun complete ontwikkeling. Het bevat ook natuurlijk DHA voor een betere ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Wanneer is mijn puppy een volwassen hond?

  Is je puppy een volwassen hond aan het worden? Soms is het moeilijk om te zeggen. Als je je hond al van puppy af aan hebt, zal je je vast nog alle veranderingen herinneren die hij of zij heeft doorgemaakt: tanden die doorkomen, leren apporteren, zindelijk maken en socialisatie met andere honden of mensen.
 • Een paar basisregels

  Learn how to help your puppy learn good behaviors by starting with proper table manners. Follow these helpful feeding tips.
 • Hoe en wanneer uw puppy te eten geven?

  Dogs running Het is belangrijk om uw puppy op regelmatige momenten de juiste hoeveelheid voeding te geven, maar dat kan lastig zijn.
 • Geef deze feesthapjes niet aan je hond

  De feestdagen draaien om samen delen en aardig voor elkaar zijn. Ook voor je hond betekent dat extra hapjes en verwennerij. En daar is niets mis mee.

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine (met kip)

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  &nbsp;
 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.