Wat is hypoallergene hondenvoeding?

Gepubliceerd door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Heb je een hond met een allergie? Een goede kans dat je dan ooit al iets tegen bent gekomen over hypoallergeen hondenvoer. Maar wat is hypoallergeen hondenvoer nu precies? Deze voeding bevat een eiwitbron die de kans op een allergische reactie zo klein mogelijk maakt. Honden kunnen net als mensen allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen, en deze allergieën kunnen leiden tot verschillende klachten zoals huiduitslag, jeuk, maag-darmproblemen en meer.

Hypoallergene hondenvoeding: gehydrolyseerd eiwit of een nieuw eiwit

Allereerst is het goed om te weten dat slechts bij 10% van de honden met een allergie het gaat om voedselallergie. Dit kan worden vastgesteld via een eliminatiedieet, onder begeleiding van je dierenarts. De meest voorkomende  voedselallergenen (stoffen waar een dier allergisch voor is) bij honden komen door een allergie voor rund,zuivel,kip en melkproducten. Symptomen van een allergie zijn bijvoorbeeld:

 • Rode plekken, vlekjes of schilfers

 • Haaruitval

 • Korstjes, wondkorstjes

 • Verdikte huid

 • Jeuk en veel krabben

 • Onrustig gedrag

 • Maagdarmklachten

 • Waterige ogen en loopneus

Let op: wanneer je hond deze tekenen vertoont, kan het ook om een omgevingsallergie gaan. Voor deze behandeling is het daarom altijd aan te raden om contact op te nemen met je dierenarts voor advies. 

Blijkt het dat je hond een voedings- of omgevingsallergie heeft? Dan komen we weer terug op hypoallergene voeding. Hypoallergene hondenvoeding bevat gehydrolyseerd eiwit of een nieuw eiwit waar je hond waarschijnlijk niet op zal reageren. Gehydrolyseerd eiwit is een eiwit dat in kleine stukjes is geknipt, zodat het immuunsysteem deze niet kan herkennen.


Hypoallergene hondenvoeding van Hill’s

Speciaal voor honden met een voedselallergie hebben we bij Hill’s verschillende producten ontwikkeld:

1. Hill’s Prescription Diet Derm Complete - Uniek en klinisch bewezen voeding in de aanpak van zowel voedsel- als omgevingsallergieën.

 • Uniek en klinisch bewezen voeding in de aanpak van zowel voedsel- als omgevingsallergieën. 

 • Significante vermindering van klinische symptomen zoals jeuk, likken, krabben en een significante verbetering van de slaapkwaliteit en ontlasting. 

 • Versterkt met essentiële vetzuren (omega 3 en 6) om een gezonde huid en huidherstel te bevorderen.

2. Hill’s Science Plan Hypoallergenic: - Zalm en tonijn als eiwitbronnen en geen toegevoegde granen.

 • Speciaal samengesteld voor honden met een gevoelige huid en/of maag-darmstelsel.

 • Bevat een beperkt aantal nieuwe eiwitbronnen.

 • Licht verteerbare ingrediënten en vrij van granen.

3. Hill's Prescription Diet z/d - Aanpak van voedingsallergie met één gehydrolyseerde eiwitbron: gehydroliseerd kippeneiwit.

 • Aanpak van voedsel gevoeligheden met maag- darmaandoeningen.

 • Geselecteerde eiwitbron en milde koolhydraatbron om voedsel gevoeligheden helpen te vermijden.

 • Bevat het ActivBiome+, een unieke mix van prebiotica, die het darmmicrobioom en het maag-darmstelsel bevordert en de kwaliteit van de ontlasting verbetert.

Starten met hypoallergene voeding?

Wil je jouw hond ondersteunen in de aanpak van zijn allergie? Dan is de eerste stap om naar de dierenarts te gaan. Bespreek met hem de symptomen die bij je hond voorkomen. Of het nu gaat om een voedings- of omgevingsallergie: voeding kan in beide varianten jouw hond ondersteunen. Met onze Hill’s 100% Tevredenheid Garantie kan je onze voeding altijd proberen: we bieden 100% tevredenheid op kwaliteit, consistentie en smaak.

We hopen dat je zo een beeld hebt gekregen over hypoallergene hondenvoeding en wat dit kan doen voor jouw hond!

 


 

Gerelateerde artikelen

 • Wanneer is mijn puppy een volwassen hond?

  Is je puppy een volwassen hond aan het worden? Soms is het moeilijk om te zeggen. Als je je hond al van puppy af aan hebt, zal je je vast nog alle veranderingen herinneren die hij of zij heeft doorgemaakt: tanden die doorkomen, leren apporteren, zindelijk maken en socialisatie met andere honden of mensen.
 • Wanneer is mijn puppy een volwassen hond?

  Is je puppy een volwassen hond aan het worden? Soms is het moeilijk om te zeggen.
 • Waarom eet mijn hond zo snel?

  Het is niet vreemd dat honden sneller eten dan mensen. Lees hier waarom sommige honden te snel eten en welke gezondheidsproblemen daardoor kunnen ontstaan.
 • Mengen van droogvoer en natvoer

  Benieuwd wat beter is voor je hond: natvoer of brokken? Wij vertellen je over de voordelen van beide soorten hondenvoer.

Gerelateerde producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>