Hoeveel beweging heeft je hond nodig?

Published by
Leestijd is minuten

Honden zijn veelal van nature energieke wezens en beweging is de perfecte manier om al die overtollige energie te verbranden. Beweging speelt een vitale rol in de gezondheid van een hond. De behoefte aan lichaamsbeweging verschilt per hond. Jij kent jouw hond het beste om aan zijn gedrag te zien of hij voldoende beweging krijgt. Het is niet altijd zo dat hoe groter de hond, hoe meer beweging hij nodig heeft. 

Leeftijd speelt ook een rol bij de hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft om een optimale gezondheid te behouden. Puppy's mag je niet overbelasten. Begin met het maken van veel korte wandelingen en bouw dit dan op naar lange wandelingen. Het trainen van je hond is niet alleen een kwestie van lichaamsbeweging en het onder controle houden van het gewicht, het is ook een kwestie van mentale stimulatie. Een goed getrainde hond zal een gelukkigere hond zijn, zowel in lichaam als geest.

Honden zijn veel tevredener en rustiger met regelmatige lichaamsbeweging. Het uitlaten van je hond is ook een moment waarop je kunt werken aan gehoorzaamheid. Ze kunnen leren om niet achter auto's en fietsen aan te jagen, eenvoudige commando's te volgen wanneer ze los lopen en op de juiste manier met hun omgeving om te gaan.

Een bewegingsschema dat werkt.

Beloof jezelf dat je elke dag tijd vrijmaakt om te bewegen met je hond. Kies een vast moment per dag en plan deze tijd in. Dat voorkomt uitstelgedrag. Sommige honden hebben van nature een overdaad aan energie en moeten continue beziggehouden worden. Gebeurt dat niet dan gaan ze zich vervelen en negatief gedrag vertonen. Een voedzame voeding, zoals die van Hill's, kan helpen. Deze bevat geen toegevoegde kunstmatige middelen die je hond nog hyperactiever kunnen maken. Denk tot slot na over welke uitdaging je je vierpotige atleet elke dag tijdens jullie training kunt geven. Een goed schema, met voldoende beweging, helpt bij het behouden van een goede algemene gezondheid en een normaal energieniveau.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Leren door te spelen

  Puppies learn through play, so you can help them understand the world a little better by following our helpful tips for safe puppy play.
 • Spelen met uw hond

  If you have a Great Dane, Greyhound, Boxer or other large or giant breed dog, there’s probably nothing you both enjoy more than getting outside and exercising together. It helps keep both of you healthy while building your relationship as well.
 • Het Beste Speeltje voor uw Hond Kiezen

  The toys you give your dog should be of the appropriate shape, size and condition. This article is designed to provide pet owners with the criteria necessary to choose the appropriate kind of dog toys essential for enjoyment and safety.
 • 6 spellen die je verveelde hond weer energie geven

  Bang dat je hond zich snel verveelt? Leer de 5 signalen van verveling herkennen en hoe je het leven van je hond kan verrijken met deze 6 stimulerende spellen.

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine (met kip)

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  &nbsp;
 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.