Hoeveel beweging heeft je hond nodig?

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Honden zijn veelal van nature energieke wezens en beweging is de perfecte manier om al die overtollige energie te verbranden. Beweging speelt een vitale rol in de gezondheid van een hond. De behoefte aan lichaamsbeweging verschilt per hond. Jij kent jouw hond het beste om aan zijn gedrag te zien of hij voldoende beweging krijgt. Het is niet altijd zo dat hoe groter de hond, hoe meer beweging hij nodig heeft. 

Leeftijd speelt ook een rol bij de hoeveelheid beweging die je hond nodig heeft om een optimale gezondheid te behouden. Puppy's mag je niet overbelasten. Begin met het maken van veel korte wandelingen en bouw dit dan op naar lange wandelingen. Het trainen van je hond is niet alleen een kwestie van lichaamsbeweging en het onder controle houden van het gewicht, het is ook een kwestie van mentale stimulatie. Een goed getrainde hond zal een gelukkigere hond zijn, zowel in lichaam als geest.

Honden zijn veel tevredener en rustiger met regelmatige lichaamsbeweging. Het uitlaten van je hond is ook een moment waarop je kunt werken aan gehoorzaamheid. Ze kunnen leren om niet achter auto's en fietsen aan te jagen, eenvoudige commando's te volgen wanneer ze los lopen en op de juiste manier met hun omgeving om te gaan.

Een bewegingsschema dat werkt.

Beloof jezelf dat je elke dag tijd vrijmaakt om te bewegen met je hond. Kies een vast moment per dag en plan deze tijd in. Dat voorkomt uitstelgedrag. Sommige honden hebben van nature een overdaad aan energie en moeten continue beziggehouden worden. Gebeurt dat niet dan gaan ze zich vervelen en negatief gedrag vertonen. Een voedzame voeding, zoals die van Hill's, kan helpen. Deze bevat geen toegevoegde kunstmatige middelen die je hond nog hyperactiever kunnen maken. Denk tot slot na over welke uitdaging je je vierpotige atleet elke dag tijdens jullie training kunt geven. Een goed schema, met voldoende beweging, helpt bij het behouden van een goede algemene gezondheid en een normaal energieniveau.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Leren door te spelen

  Puppies learn through play, so you can help them understand the world a little better by following our helpful tips for safe puppy play.
 • Spelen met uw hond

  If you have a Great Dane, Greyhound, Boxer or other large or giant breed dog, there’s probably nothing you both enjoy more than getting outside and exercising together. It helps keep both of you healthy while building your relationship as well.
 • Het Beste Speeltje voor uw Hond Kiezen

  The toys you give your dog should be of the appropriate shape, size and condition. This article is designed to provide pet owners with the criteria necessary to choose the appropriate kind of dog toys essential for enjoyment and safety.
 • Oud speelgoed van je kinderen veranderen in hondenspeeltjes

  Met deze 5 DIY ideeën tover jij oud kinderspeelgoed om in fantastische hondenspeeltjes. Aan de slag met de tips op Hill's website.

Gerelateerde Producten