0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

Verander verplicht bewegen in spelen 

Hoewel het lijkt alsof een dutje op de bank doen de favoriete activiteit van je hond is, heeft je hond toch regelmatig lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven, net zoals jij! Gelukkig zijn er veel activiteiten waar je samen van kunt genieten. Van een wandelingetje naar de hondenuitlaatplaats tot lange fietstochten in de avond - in combinatie met evenwichtige, voedzame hondenvoeding - je kunt je hond helpen zijn leven lang gezond en gelukkig te blijven. 

Het belang van beweging

Als je viervoeter te weinig beweging krijgt, kan dat gezondheidsrisico's zoals obesitas tot gevolg hebben. Maar dat is nog niet alles. Honden die niet regelmatig bewegen, kunnen ook destructief gedrag gaan vertonen, zoals blaffen, graven of kauwen. Veel hondeneigenaren zeggen dat hun honden zich beter lijken te gedragen als ze dagelijks beweging krijgen. 

HONDEN SPELLETJES EN SPEELTJES

Beweging hoeft niet altijd een gedoe te zijn. Net zoals voor dansen, wandeltochten of fietsen is er geen fitnessruimte nodig om de hartslag omhoog te krijgen. Trouwens, de meeste honden zijn ook niet geïnteresseerd in gewichten tillen. Maak de lichaamsbeweging leuk door spelletjes met hem te spelen. Apporteren en touwtrekken doen het altijd goed. Maar als je van variatie houdt, probeer dan een hindernisbaan voor hem te maken of leer hem een paar nieuwe kunstjes. Als je vanwege het weer niet naar buiten kunt, geef hem dan zijn beweging door middel van een speurtocht. Verstop zijn tussendoortjes gewoon verspreid door het huis en hij zal zijn neus gebruiken om ze op te sporen. Je kunt je hond ook in beweging krijgen door hem te laten spelen met speeltjes. Je kunt kiezen uit ballen, trekspeeltjes, pluchen speeltjes of speeltjes gevuld met tussendoortjes.