Geef je hond een veilige Halloween

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Dog image

Er is niets zo schattig als een puppy dat als monster is verkleed om Halloween te vieren. Maar voor honden en hun baasjes is Halloween ook een tijd om voorzichtig te zijn. Om ervoor te zorgen dat je kind(eren) én je hond(en) veilig van deze feestdag genieten, raden we je aan de volgende tips te volgen:

 • Je hond kan onrustig en bang worden als de deurbel constant gaat en hij steeds kinderen in rare kleren en met gekke maskers ziet. Houd hem deze avond veilig in zijn eigen hoekje (zijn bench of een kamer met de deuren dicht). Zo blijft hij rustig en voorkom je dat hij steeds naar buiten glipt wanneer de voordeur wordt geopend.
 • Laat je je hond uit en kom je kinderen tegen die langs de deuren gaan, zorg dan dat je hond stevig aan de lijn, in zijn harnas of in een tuigje zit en wees voorzichtig wanneer je onbekende kinderen en volwassenen tegenkomt. Je hond kan onrustig worden van die vreemde pakken en maskers.
 • Is je hond niet gechipt? Zorg dan dat je hond een identificatieplaatje met je naam en telefoonnummer draagt voor het geval dat hij ervan doorgaat tijdens het wandelen of wanneer je de deur opent.
 • Ben je van plan je hond met Halloween te verkleden, gebruik dan veilige, niet-brandbare en niet-giftige materialen waar je hond zich goed bij voelt en die zijn bewegingsvrijheid, zijn ademhaling en zijn zicht niet belemmeren.
 • Zorg er ook voor dat je hond niet in de buurt van snoep komt — vooral chocolade, want dat is giftig voor honden. Zelfs als je hond maar een kleine hoeveelheid chocolade eet, kunnen stuipen, spiertrekkingen en braken optreden. Grotere hoeveelheden kunnen zelfs dodelijk zijn. Geef je hond zijn eigen lekkere hapjes, daar is hij net zo blij mee.

Door deze eenvoudige tips te volgen, geef je je hond een veilige, gezonde en gelukkige Halloween.

Heb je ook katten? Lees dan hoe je je kat een veilige Halloween geeft.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Je puppy gezond houden

  Jij bent de aangewezen persoon om je puppy gezond en vitaal te houden.
 • Vlooien op honden vinden en verwijderen

  Dogs running Informatie over de waarschuwingssignalen, symptomen en behandelingen van seizoensallergieën bij honden en jeuk ten gevolge van teken, vlooien en ander ongedierte.
 • De vacht van je puppy verzorgen

  Dogs running Alle puppy's moeten dagelijks verzorgd worden, en niet alleen om de conditie van hun huid en vacht te verbeteren.
 • Zomerse warmte

  Een hittegolf of warme periode op komst? Met onze tips bescherm je je hond tegen de zon en help je hem genieten van het warme weer.

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>