Twee puppy's trainen: hoe slaag je erin?

Gepubliceerd door Kara Murphy
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Eén nieuwe hond is vaak al uitdagend genoeg voor de meeste baasjes. Deskundigen raden dan ook af om twee puppy's tegelijk te adopteren. Maar als je al twee pups in huis genomen hebt, dan kun je het plezier verdubbelen met de juiste training- en socialisatietechnieken.

Ben je klaar om uit te vinden hoe je twee honden tegelijk traint? Laten we hier leren hoe.

Twee puppy's trainen: wat kan er misgaan?

Er is geen twijfel dat het moeilijker is om twee pups tegelijk te adopteren. Maar door van tevoren de speciale uitdagingen te begrijpen en erop in te spelen, kunnen eigenaren beide honden trainen en socialiseren tot geweldige gezinshuisdieren.

Samen met de praktische overwegingen om twee puppy's te adopteren (Hoe duur zal de dierenartsverzorging zijn? Heb ik ruimte?), heeft het opvoeden wat speciale uitdagingen:

  • Twee puppy's hebben meer kans om zich aan elkaar te hechten, dan aan hun nieuwe menselijke familie.

  • Pups die samen geadopteerd worden, kunnen angstig of onzeker zijn als ze gescheiden worden.

  • Honden zijn individuen, dus elke pup leert en traint op zijn eigen tempo.

De ene husky kust de andere terwijl hij buiten zit.

Trainingsstrategieën

Als je twee puppy's hebt geadopteerd, zijn er stappen die je kunt nemen om gedragsproblemen te voorkomen en die helpen bij het trainen van meerdere honden tegelijk. Veel van deze suggesties houden in dat de pups onafhankelijk van elkaar tijd doorbrengen:

  • Zet de honden 's nachts apart in een bench. Benchtraining helpt voor een veilig gevoel, om schade te beperken, voor zindelijk worden en reizen. Je nieuwe pups moeten apart in een bench worden gezet en dicht genoeg bij je blijven zodat je ze 's nachts kunt horen als ze je nodig hebben.

  • Train ze apart. Bij het trainen van twee puppy's moeten de honden afzonderlijk de trainingslessen volgen. Als je thuis traint, kun je ook met de ene hond werken terwijl de andere pup bij een gezinslid in een aparte kamer is of een voer speeltje heeft om zichzelf bezig te houden. Je kunt ook elke puppy aan een lange comfortabele lijn buiten laten lopen, om ze eraan te laten wennen dat ze elkaar aandacht zien krijgen.

  • Socialiseer en speel apart met ze Dit zorgt voor onafhankelijkheid bij je puppy's en laat de meer verlegen hond spelen zonder te moeten strijden om je aandacht. Je kunt proberen één puppy tegelijk mee te nemen voor een korte boodschap buitenshuis, of je kunt ze meenemen naar een puppyproof huis van een vriend voor een kennismaking.

  • Laat ze een voor een uit. Geef elke hond je onverdeelde aandacht tijdens hun eigen dagelijkse wandeling. Als je je puppy's altijd samen uitlaat, zal de minder zelfverzekerde puppy - zelfs met twee baasjes - gaan vertrouwen op de aanwezigheid van de andere hond voor vertrouwen en veiligheid. Dit geeft elke pup ook de tijd om op zijn eigen manier te snuffelen en andere honden te ontmoeten.

Je probeert niet om deze twee potentiële beste vrienden uit elkaar te houden. In plaats daarvan geef je ze elk hun eigen ruimte om te zijn wie ze zijn terwijl ze zich ontwikkelen tot goed aangepaste volwassen honden. Naarmate je hun onafhankelijke persoonlijkheden begint te begrijpen en waar elk van hen in uitblinkt, kun je meer groepsactiviteiten gaan organiseren waarmee je ze als één kunt trainen. Zorg er wel altijd voor dat ieder zijn eigen deel van de liefde en aandacht krijgt, zodat je aandacht niet een schaars goed wordt dat ruzie of zelfs ernstige gevechten uitlokt. Het trainen van twee puppy's vereist gewoon extra toewijding, om ervoor te zorgen dat elke pup evenveel aandacht krijgt.

Een verhaal van twee honden

Je moet altijd rekening houden met de tijd en verzorgingskosten die je kwijt bent aan een nieuw huisdier, voordat je hem adopteert. Dat is nog belangrijker wanneer je er twee mee naar huis neemt! Als je toch besluit om te kiezen voor twee honden, dan kun je slagen door ze te behandelen als individuele persoonlijkheden, door ze goed te trainen en door tijd met ze door te brengen in de buurt van mensen en andere honden. Als je deze stappen onderneemt, zal je je honden voor het leven aan je binden en een basis leggen die je nieuwe pups helpt zich een weg te banen naar een gelukkig, goed aangepast leven als de nieuwste leden van je gezin.

Over de auteur

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy is een freelance tekstschrijver en huisdiereigenaar die in in Erie, Pennsylvania woont. Ze heeft een Goldendoodle genaamd Maddie.

 

Gecontroleerd door Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA en Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde producten