0 Resultaten gesorteerd op

Relevantie

Je hond trainen doe je zo

Honden willen niets liever dan jou blij maken, daarom zijn ze ook het gemakkelijkst te trainen. Voordat je begint, maak je een lijst van de basiscommando's die je hem wil leren: 'zit', 'blijf', 'kom', 'lig' of 'nee' (een commando dat altijd handig is). Misschien wil je zijn geblaf ook onder controle houden, hem leren niet te bedelen om voedsel, of om ongelukjes in huis te voorkomen. Dit is allemaal goed haalbaar. Je moet alleen consequent zijn, hem prijzen, af en toe een snoepje of snack geven en over veel geduld en positiviteit beschikken. Lees verder voor meer tips en advies over hondentraining. 

Zindelijkheidstraining

Als je begint je puppy zindelijk te maken, wees dan voorbereid op ongelukjes en blijf geduldig en positief. Dit is een van de belangrijkste dingen die je je hond moet leren, dus begin met het opstellen van een schema. Honden zijn gewoontedieren, dus hem mee naar buiten nemen om zijn behoefte te doen nadat hij heeft gegeten, wakker wordt na een dutje, voordat hij in de bench moet en steeds als hij rondsnuffelt om een plekje om te plassen te vinden, zijn allemaal goede momenten om op het schema te zetten. Prijs je hond de hemel in als hij zijn behoefte op de juiste plek doet. Ook een snoepje of snack of wat lekkers nadat hij geplast heeft zal hem de volgende keer motiveren. Na verloop van tijd zal je puppy wel weten waar en wanneer hij zijn behoefte moet doen. Denk er wel aan dat niet alle puppy's perfect zijn. Het kan zijn dat je een paar keer wat moet opruimen. Lees de bovenstaande artikelen voor meer tips over training.

Socialiseren van je hond

De sleutel tot socialisering is je hond met zoveel mogelijk mensen, plaatsen en dieren in contact laten komen. Ooit honden gezien die bang zijn van mannen met baarden of mensen die handschoenen dragen? Of honden die bang zijn om in de auto te gaan of die iedere keer blaffen als ze een andere hond zien? Deze persoonlijkheidsgrillen kunnen worden verholpen met socialisering – vooral als ze nog jong zijn. Lees onze artikelen over socialisering voor meer informatie.