Hond en nieuwe baby… kunnen het erg goed met elkaar vinden

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Met de juiste voorbereiding moet het samenbrengen van een hond en een nieuwe baby niet voor problemen zorgen. Natuurlijk is het altijd een spannende tijd wanneer een nieuwe baby geboren wordt, maar soms zal een hond uw enthousiasme niet delen.

Alles verandert

Uw leven zal veranderen zodra u met uw nieuwe baby thuiskomt en een onvermijdelijk gevolg is dat het leven dat uw hond leidt ook zal veranderen. Hij zal gewend zijn aan al uw onverdeelde aandacht, en hoewel u dit niet bewust doet zal uw focus nu op de nieuwe baby liggen.

Sommige honden passen zich snel aan en nemen de rol van beschermer en bewaker op zich terwijl anderen hier langzamer op reageren en wat hulp nodig hebben om zich comfortabel te voelen in de nieuwe familiesituatie.

Eén van de mogelijke probleemgebieden is de slaaplocatie. Als hij bij u op bed slaapt, zorg dan voor een andere gezellige plek waar hij kan slapen. Zoek iets dat hem aan u doet denken en leg dit op de nieuwe plek neer, zodat hij zich blij en veilig voelt. Het duurt soms een paar weken om dit te veranderen, maar wees standvastig. Uw hond zal hier van leren en zal zich uiteindelijk op zijn gemak voelen in zijn nieuwe bed.

Vertrouwdheid en tevredenheid

De wandelroutine van uw hond zal waarschijnlijk veranderen, dus het is de moeite waard om de buggy alvast mee te nemen voordat de baby komt, zodat hij hier aan kan wennen. Het is ook een goed idee om uw looptempo aan te passen aan het niveau zoals u zou lopen met uw baby.

Het is een goed idee om uw hond in de babykamer te laten komen voordat de blijde gebeurtenis plaatsvindt, zodat hij gewend kan raken aan de nieuwe babygeuren en de dingen die in de kamer staan, vooral als de kamer een plek was waar hij veel tijd doorbracht.

De ontmoetingen tussen uw kleine en uw hond moeten rustig verlopen. Houd de leiding over uw hond en laat hem een beetje ruiken en bij de baby zitten. Al het goede gedrag moet beloond worden met lof. Slecht gedrag, zoals grommen en trekken aan de riem, moet stevig de kop in worden gedrukt. Laat hem met een vingerwenk zitten totdat hij kalmeert, zodat hij snel weet wat zijn plek is.

Laat uw hond nooit alleen met uw baby en blijf zijn gedrag observeren totdat u er zeker van bent dat hij zich op zijn gemak voelt.

Nieuwe baby's zijn een grote aanpassing voor iedereen met inbegrip van uw huisdieren. Met een klein beetje hulp zal zelfs een jaloerse hond hier aan wennen en een goede, sociale metgezel in het huishouden blijven.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>