Gedragstraining voor uw puppy | Hill's Pet

Geschreven door
minuten leestijd

Gedragstraining

voor je puppy

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Puppy's worden niet geboren met goed gedrag

Uw puppy is natuurlijk een schattig knuffelbeest, maar hij wordt niet geleverd met goed gedrag. Zijn fokker heeft hem hooguit wat eerste lessen in zindelijkheid gegeven, maar hoe hij zich als huisdier zal gedragen ligt helemaal aan u. Gelukkig leren puppy's snel, dus hoe eerder u begint met trainen hoe beter. En als u een paar basisregels aanhoudt, kunt u rekenen op een fijne, jarenlange relatie met uw huisdier.

Goed gedrag moet altijd worden beloond

Wanneer uw puppy uit zichzelf iets goed doet, beloon hem dan. Honden van elke leeftijd reageren altijd positief op beloningen in de vorm van lovende woorden, iets lekkers of beide. Als u een jonge hond beloont, weet u zeker dat hij in de toekomst ook weer "braaf" zal zijn. Timing is hierbij essentieel. U moet uw puppy binnen enkele seconden na het goede gedrag belonen, anders koppelt hij het misschien aan iets anders dan u bedoelde.

Slecht gedrag: voorkomen of negeren?

Het antwoord is beide.

Neem bijvoorbeeld kauwen. Dat is iets waarvan u kunt verwachten dat uw puppy er dol op is als onderdeel van het verkennen van zijn omgeving en het ontdekken van nieuwe dingen. Er zijn diverse redenen waarom puppy's kauwen. Ze kunnen uiteenlopen van verveling en het wisselen van tanden tot het vragen om aandacht en gevoelens van stress door eenzaamheid.

Favoriete objecten waar puppy's op kauwen zijn kussens, schoenen en allerlei soorten meubilair, zoals stoelpoten. Daarom is het belangrijk om ze te leren waar ze wel en niet op mogen knagen. Per slot van rekening wordt een puppy niet geboren met een "ik mag niet op sloffen kauwen" gen.

Tijdens de eerste weken moet u hem de toegang verbieden tot ruimtes waar hij schade aan kan richten. Daarnaast moet u hem ook zijn eigen kauwspeeltjes geven. Prijs hem als hij daar op kauwt en stoor hem verder niet.

En als hij op de verkeerde dingen kauwt? Negeren. Inderdaad, negeer 'slecht' gedrag. Niet slaan, niet schreeuwen, niet boos kijken. Doe gewoon alsof uw puppy niet bestaat en hij heeft het gauw genoeg door.

Soms moet u de "negeer" regel negeren

Er kunnen situaties zijn waarbij het regelrecht gevaarlijk is om u niets aan te trekken van uw puppy's slechte gedrag. Bijvoorbeeld als u hem betrapt tijdens het doorbijten van een elektriciteitskabel. Hij weet niet dat dat verkeerd en zelfs gevaarlijk is, maar nu moet u ingrijpen en "NEE" zeggen. U hoeft niet te schreeuwen of hem lang toe te spreken, een kort en bondig "nee" moet voldoende zijn. Als hij stopt en u hebt zijn aandacht, prijs hem dan en beloon hem met wat lekkers.

Laat u niet gek maken door geblaf

Wist u dat puppy's vanaf een maand of 6 à 7 uit zichzelf waakzaam worden? Dat is echt zo. Hondenbezitters die dit niet weten en hun huisdier aanmoedigen om te blaffen worden later opgezadeld met een hond die om alles blaft en u zult dit later niet meer onder controle krijgen.

Dus als u later rustig en tevreden met uw hond wilt leven, spoor hem dan niet aan om te blaffen. Dat betekent niet dat hij zich niets zal aantrekken van ernstige dreigingen, want daarop reageert hij van nature, zonder dat hem dat is aangeleerd.

En moedig blaffen door opwinding vooral niet aan. Als hij blaft omdat hij merkt dat u aanstalten maakt om met hem naar buiten te gaan, blijf dan even staan en negeer hem. Ga door met de voorbereidingen van het uitlaten zodra hij weer stil is.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • Hill's Science Plan Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • Hill's Science Plan Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • Hill's Science Plan Medium Puppyvoer met Lam & Rijst

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Develoment™  Lamb & Rice is samengesteld om het immuunsysteem en een gezonde spijsvertering te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan omega-3 en -6 vetzuren.