Geef uw kitten kattenbaktraining

Published by
Leestijd is minuten

Geef uw nieuwe kitten kattenbaktraining

Katten zijn van nature erg schoon en de kans is groot dat uw kitten al van haar moeder heeft geleerd dat ze de kattenbak moet gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is een plastic kattenbak kopen die groot genoeg is voor uw kitten om in te bewegen en deze te vullen met voldoende kattengrit om de bodem te bedekken (als u hetzelfde merk gebruikt als dat van uw fokker zal uw kitten daar blij mee zijn en de geur en het materiaal meteen herkennen). Laat uw kitten zien waar haar kattenbak staat en zet haar erin na het eten. Kijk of ze snuffelt, graafbewegingen maakt of op een andere manier aangeeft dat ze 'moet'.

Wat u wel en niet moet doen met een kattenbak

Zet de kattenbak van uw kitten ver weg van haar bed en voer, en zorg ervoor dat de plek enigszins privé is.

Leeg de kattenbak regelmatig, want uw kitten zal er niet op willen als hij 'vies' is. Bleek en sommige ontsmettingsmiddelen zijn giftig, dus u kunt het beste alleen heet water en afwasmiddel gebruiken. Vraag iemand anders om de kattenbak schoon te maken als u zwanger bent of zorg ervoor dat u rubberen handschoenen draagt en was uw handen goed na het verschonen. Zo verkleint u het risico op toxoplasmose, iets dat gelukkig zelden voorkomt maar wel ernstige afwijkingen bij ongeboren baby's kan veroorzaken.

Zodra uw kitten oud genoeg is om zich buitenshuis te wagen, zou u de kattenbak helemaal weg kunnen doen. Doe hem echter niet te snel de deur uit. Als het erg koud is buiten zet uw kitten geen stap buiten de deur!

Soms gaat er iets mis

Zelfs de slimste kitten kan een ongelukje overkomen. Straf haar in geen geval. Prijs haar wanneer ze de kattenbak wel gebruikt en geef haar eventueel iets lekkers, en u zult zien dat het snel weer goed gaat.

Dit vind je misschien ook interessant

  • Kat en baby  

    Hoe zal uw kat reageren op een nieuwe bewoner in het huis en hoe zorgt u ervoor dat kat en baby met elkaar overweg kunnen?
  • Zijn katten te trainen?

    Om uw nieuwe kitten te trainen, moet u weten hoe ze denkt en zich gedraagt.

Gerelateerde Producten