Mogen honden selderij hebben?

Gepubliceerd door Erin Ollila
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Het is een scène die de meeste huisdiereigenaren herkennen: je zit te eten na een lange dag, je staat op het punt om een stukje selderij te eten als je merkt dat je wordt aangestaard door een paar ogen. Je kijkt naar beneden en ziet daar het schattige gezicht van je geliefde harige huisgenoot, stilletjes smekend om een snack van de tafel.

Mogen honden selderij? En als dat mag, hoeveel wordt er dan aanbevolen? Heeft selderij enige voedingswaarde voor honden? Hier volgt een overzicht van honden en selderij, zodat je alle feiten kent voordat je deze knapperige traktatie aan je huisdier aanbiedt.

Honden en menselijk voedsel: is dat ooit een goed idee?

In veel gevallen kan het voeren van 'menselijk voedsel' aan honden ongezond en zelfs giftig zijn. Veel hondeneigenaren zijn bijvoorbeeld bekend met chocolade, druiven, rozijnen, uien en knoflook als gevaarlijk voedsel dat ze uit de buurt van hun huisdieren moeten houden.

Sommige menselijke voedingsmiddelen kunnen echter wel goed zijn voor honden. Komkommers, ananas, watermeloen, wortelen, erwten en spinazie zijn enkele van de vele vruchten en groenten die niet alleen veilig, maar ook gezond zijn voor onze viervoeters.

Olijfolie aan het gieten over een verse salade.

Kunnen honden selderij eten?

Dus, hoe zit het met selderij? Het blijkt dat selderij, in geringe hoeveelheden, veilig en zelfs gezond voedsel is voor honden. Selderij is een geweldige bron van vezels en kalium. Het levert veel vitaminen, waaronder A, C en K, en het is laag in cholesterol en vet. Deze groente wordt zelfs gebruikt voor een betere adem van je hond

Als je hond van selderij houdt, overweeg dan om sommige van zijn dagelijkse traktaties te vervangen door stukjes van deze knapperige, verfrissende groente. Als je een huisdier hebt dat bezig is een paar extra kilo's kwijt te raken, kan selderij een bijzonder goede traktatie zijn omdat het weinig calorieën bevat. Overleg met je dierenarts of dit geschikt is voor jouw hond en hoeveel calorieën per dag via traktaties gegeven mogen worden.

Mogelijke risico's van het eten van selderij

Hoewel selderij veilig is voor honden, is er altijd een kans dat jouw huisdier er niet goed op reageert. Zorg ervoor dat je selderij langzaam introduceert in het dieet van je hond, net als elk ander voedsel. Zorg ervoor dat de selderij die je geeft niet is gearomatiseerd met uien of knoflook, en dat het ook vrij is van ander giftig voedsel.

Selderij kan ook verstikkingsgevaar opleveren; daarom is het essentieel dat je selderij bereidt door het in hapklare stukken te snijden die je hond gemakkelijk kan kauwen en doorslikken.

Mogen honden selderij? Kortom, ja. Als je je onzeker voelt over het geven van selderij als traktatie aan je hond, kun je het beste je dierenarts raadplegen. Zij kunnen je helpen een idee te krijgen van het gezondste voedsel dat je je huisdier kunt geven en van veilige manieren om het te bereiden.

Over de auteur

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila is een dierenliefhebster die gelooft in de kracht van woorden en hoe een boodschap het beoogde publiek kan informeren en zelfs transformeren. Haar werk is overal te vinden op het internet en in gedrukte media en omvat interviews, ghostwriting, blog posts en creatieve non-fictie. Erin is een fan van SEO en alles wat met social media te maken heeft. Ze studeerde af aan Fairfield University met een MFA in creatief schrijven. Neem contact met haar op via Instagram @ErinOllila of lees meer over haar op http://erinollila.com.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>