Hoe en wanneer uw puppy te eten geven?

Published by
Leestijd is minuten

Hoe en wanneer uw puppy te eten geven?

Het is belangrijk om uw puppy op regelmatige momenten de juiste hoeveelheid voeding te geven, maar dat kan lastig zijn. De ene puppy heeft andere voedingsbehoeften dan de andere puppy. Voedingsadviezen op de verpakking zijn slechts richtlijnen. Het is belangrijk de fysieke gezondheid van uw puppy in de gaten te houden en de voedingshoeveelheden aan te passen indien nodig.

Om uw puppy gezond te houden adviseert Hill's de volgende simpele stappen:

 • Weeg uw puppy
 • Geef hem voeding gebaseerd op de voedingsrichtlijnen en aanbevelingen van de dierenarts. *
 • Evalueer de fysieke gezondheid van uw puppy door gebruik te maken van onze online groeikaart. U hoeft alleen de datum, het gewicht van uw puppy en de lichaamsconditiescore in te voeren.
 • Pas de voedingshoeveelheid hierop aan.

* Puppy's van een groot ras die meer dan 25kg wegen wanneer ze volwassen zijn, hebben erg specifieke voedingsbehoeften voor gezonde botten en een gezonde spierontwikkeling.

Veranderen van voeding

Als u overstapt op Hill's Science Plan Puppy voeding, introduceer het voer dan geleidelijk gedurende 7 dagen. Meng toenemende hoeveelheden van het nieuwe voer met afnemende hoeveelheden van het oude voer. Op deze manier kan uw puppy optimaal genieten van de smaak en voordelen van de perfect gebalanceerde voeding van Science Plan Puppy.

U en uw dierenarts

Uw dierenarts is de beste bron van informatie over de gezondheid en het welzijn van uw puppy. Vraag uw dierenarts regelmatig om een gewichtscontrole van uw puppy. Het behouden van het ideale gewicht van uw huisdier vermindert niet alleen de kans op gezondheidsrisico's maar zorgt er ook voor dat uw puppy langer van een gezond en energiek leven kan genieten.

Vraag uw dierenarts welk van deze drie voermethodes het beste is voor uw puppy:

Vrije keuze: Het voer staat altijd voor uw puppy klaar.
Voeren binnen tijdslimiet: Het voer is staat alleen klaar binnen een bepaald tijdslimiet.
Maaltijden voeren: Uw puppy krijgt meerdere keren per dag een afgewogen maaltijd.

Water

Uw puppy heeft te allen tijde vers drinkwater nodig. Als er gedurende een langere periode geen drinkwater beschikbaar is kan dit de gezondheid van uw puppy schaden.

Snoepjes en tafelrestjes

Het is verleidelijk om uw puppy tafelrestjes te geven. Deze voorzien hem echter niet van de juiste balans van voedingsstoffen. Probeer ook niet teveel snoepjes te geven, deze kunnen namelijk leiden tot gewichtstoename of een verstoring in de balans van voedingsstoffen.

De volgende stap

Wanneer uw puppy volwassen wordt zullen zijn voedingsbehoeften veranderen, dus het is belangrijk dat hij overstapt op een voer voor volwassenen die hem de specifieke vitaminen en mineralen geeft die hij op deze leeftijd nodig heeft. Hill's Science Plan voorziet in deze behoeften en zorgt ervoor dat hij gedurende de rest van zijn leven in topconditie blijft, ongeacht zijn ras of levensstijl.

Klik hier voor meer informatie over de voedingsbehoeften van uw volwassen hond.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppyvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.