Wie is de leider van de groep - u of uw puppy?

Published by
Leestijd is minuten

Wie is de leider van de groep?

Honden zijn roedeldieren en zijn gewend aan een leider. In dit geval bent u de leider. Door uw puppy zich al vroeg aan regels te laten houden voelt hij zich veilig en helpt u een band te creëren tussen u beiden. Uw puppy moet weten dat u en uw gezin boven hem staan in de pikorde. Met de volgende regels kun u dit voor elkaar krijgen:

Tafelmanieren

In het wild eet de leider van een roedel altijd als eerste. Uw puppy accepteert dit, maar u moet hier wel aan vasthouden. Laat hem niet tegelijk met u eten. Als u hem aan tafel hapjes geeft terwijl u zit te eten, denkt hij dat hij de baas is en wordt het erg moeilijk om hem te laten stoppen met bedelen. Dit kan lastig zijn, vooral wanneer u bezoek hebt.

Weten waar zijn slaapplaats is

De leider krijgt altijd de beste plek om te slapen, dus u moet uw puppy duidelijk maken dat uw bed verboden gebied is. Als u hem op of in uw bed laat, krijgt u hem er nooit meer uit. Bovendien wordt hij er erg bezitterig van omdat hij denkt dat het bed zijn terrein is.

Hij is niet altijd het middelpunt van de aandacht

Uw puppy moet accepteren dat u als leider van de groep tijd voor u zelf nodig hebt. Als dit niet klip en klaar is, denkt hij dat u hem overal bij wilt betrekken - en loopt hij achter u aan naar plekken waar u hem helemaal niet wilt hebben. Reserveer zo nu en dan 20 minuten of een half uur zonder dat u aandacht aan uw hond schenkt, om hem er aan te laten wennen dat niet alles om hem draait. Het klinkt wat streng, maar hij moet leren dat u er niet bent om hem op zijn wenken te bedienen.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.