Vroege training

Published by
Leestijd is minuten

Hoe uw puppy leert

Iedereen wil een pup die zich goed gedraagt en blij en sociaal is, maar dit bereikt u alleen als u hier zelf aan werkt. Daarom is het heel belangrijk om vroeg met training te beginnen. De training zal waarschijnlijk al zijn gestart voordat u hem hebt opgehaald en misschien heeft men al een aantal basisoefeningen met uw puppy gedaan, zodat hij al een beetje gehoorzaam en zindelijk is. Maar nu is de beurt aan u.

Uw puppy leert heel snel en daarom is het belangrijk dat hij vanaf het begin leert hoe hij zich moet gedragen. Het is misschien overbodig om te vermelden, maar uw puppy kan niet leren zonder training en daarom moet u hem vanaf de eerste dag leren hoe hij zich moet gedragen.

Er bestaan honderden boeken over dit onderwerp en bijna overal worden puppycursussen gegeven. Uw dierenarts kan u vertellen wat het beste voor uw huisdier is en misschien geeft hij of zij zelf wel een cursus. Er worden heel veel verschillende trainingen gegeven, maar er zijn een paar gouden regels die iedereen hanteert:

Brave hond: Honden leren door middel van associatie. Als uw puppy iets goed doet, moet u hem belonen. In dat geval is het waarschijnlijker dat hij het gewenste gedrag gaat herhalen. De beloning moet wel aan het gedrag worden gekoppeld. Daarom moet u hem zeer snel belonen, binnen één of twee seconden. De beloning kan voedsel, 'braaf' of beide zijn. Het kan ook een spelletje zijn.

Houd uw trainingssessies kort - ongeveer twee minuten -  maar houd vijf of zes sessies per dag. Train uw puppy in verschillende omgevingen; binnens- en buitenshuis en tijdens wandelingen. Zorg dat er niet te veel afleidingen zijn, zodat uw puppy zich op u kan concentreren en begrijpt wat u bedoelt.

Niet zo'n brave hond: U moet uw puppy leren wat hij wel en wat hij niet mag. Kauwen maakt bijvoorbeeld deel uit van zijn onderzoeksgedrag en bij zijn geboorte weet hij niet waarop hij wel en niet mag kauwen. U moet dergelijk ongewenst gedrag negeren. Dit betekent niet dat u tegen hem moet schreeuwen of hem moet slaan of boos aan moet staren. Doe net alsof hij er niet is.

Sommige soorten gedrag zijn echter te gevaarlijk om te negeren, zoals het kauwen op een elektriciteitskabel. Nogmaals, schreeuwen of slaan is niet de oplossing. Gebruik het woord "Nee" om zijn aandacht te krijgen en beloon hem wanneer hij stopt en aandacht aan u besteedt.

Zeg gewoon NEE

Als er één woord is dat uw puppy absoluut moet begrijpen, is het 'nee'. Als uw puppy iets doet wat gevaarlijk kan zijn of erg destructief is, stop hem dan met een ferm klinkend 'nee'. U hoeft niet te schreeuwen, als u hem maar toespreekt op een lage, vastberaden toon. Zodra hij stopt, beloont u hem door hem flink te prijzen.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Medium Chicken is samengesteld om de immuniteit en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppyvoer met Kip

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development Large Breed Chicken is speciaal samengesteld voor een gezonde ontwikkeling van de botten bij pups van grote rassen. Met klinisch bewezen antioxidanten en optimale gehalten aan mineralen.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Puppyvoer met Kip

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om de immuniteit te ondersteunen en voor een gezonde ontwikkeling van hersenen, spieren en botten.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppyvoer met Kip

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoury Chicken is speciaal samengesteld om het immuunsysteem en de mobiliteit te ondersteunen, met klinisch bewezen antioxidanten en DHA uit visolie.