Huidallergieën

Published by
Leestijd is minuten

Huidallergieën zijn niet ongewoon bij huisdieren, en dezelfde pollen en huisstof die allergische reacties veroorzaken bij mensen kunnen hetzelfde effect hebben op honden. Allergische dermatitis is een ontsteking van de huid en kan veroorzaakt worden door vele dingen, maar het eindresultaat is over het algemeen hetzelfde; een ongemakkelijke hond die niet kan stoppen met likken en krabben. In extreme gevallen kan er zelfs haaruitval zijn.

Wat kunt u doen?

Uw dierenarts kan helpen om de allergie van uw hond te verhelpen door tal van methodes, inclusief injecties, orale medicaties, voedingsmanagement, plaatselijke shampoo, deppen met een oplossing, smeersels en omgevingsbehandelingen.

Thuis kunt u zorgen voor genoeg schoon water (uw dierenarts kan zelfs gedestilleerd water aanraden). Als u dierenarts een biopsie heeft gedaan of een geneesmiddel heeft voorgeschreven, volg dan nauwlettend de instructies voor zorg en activiteitbeperkingen. Gebruik omgevingssprays en benevelaars alleen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en houd uw hond nauwlettend in de gaten voor tekenen die erop wijzen dat de aandoening weer terugkeert.

Stof tot nadenken

Voeding kan honden met voedselallergieën helpen en voedingskundige vetzuurtherapie is gebruikt bij honden met allergische huidziekten of honden met jeuk of dermatitis.

Er is een aantal verschillende soorten voedingsmiddelen beschikbaar, afhankelijk van hoe erg de allergie is. Ontdek meer over de voordelen van Hills™ Science Plan™ Sensitive Skin huisdiervoeding voor uw hond of raadpleeg uw dierenarts voor de effectiviteit van Prescription Diet™ therapeutische dierenvoeding.

Vlooiencontrole

Als uw hond naar buiten mag is complete eliminatie van vlooien bijna onmogelijk. Een wat realistischer doel is vlooiencontrole, vooral in de warmere delen van het land. Dit vereist controle op de levenscyclus van de vlo met één van de zeer effectieve plaatselijke of orale producten die vandaag de dag beschikbaar zijn. Uw dierenarts zal diegene aanbevelen die het meest geschikt is voor uw hond en huishouden.

Omgevingsbehandeling is ook belangrijk bij de vlooiencontrole. Frequent stofzuigen verwijdert vlooieneitjes in tapijt en vloerbedekking (verwijder de inhoud dan wel snel uit de stofzuigerzak). Het wassen van het beddengoed van uw hond wordt ook geadviseerd. Sprays kunnen ook worden aanbevolen door uw dierenarts. Preventieve maatregelen nemen voordat u vlooien ziet kan u en uw hond veel ongemak besparen.

Teken

Teken verspreiden ziektes zoals de ziekte van Lyme en mensen en huisdieren kunnen deze ziektes oplopen, dus teken zijn een serieuze zorg. Als honden op het platteland leven of plattelandgebieden bezoeken, dan moeten ze gecheckt worden op teken. Houd uw hond zo veel mogelijk uit lang gras en het bos. Als u met hem in deze omgeving hebt gewandeld, controleer dan op kleine knobbels op de huid (vergelijkbaar met wratten). Prompte verwijdering kan de verspreiding van de tekenziekte voorkomen. Neem uw hond mee naar de dierenarts; die zal in staat zal zijn de teken te verwijderen met het juiste gereedschap, omdat u de teek niet wilt breken aangezien dan een gedeelte van het beestje achterblijft.

Dit vind je misschien ook interessant

Gerelateerde Producten

 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine (met kip)

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Hondenvoer met Kip

  <ul>Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> c/d™ Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij dezelfde hond te verminderen. <br><br><b></b>
 • Hill's PRESCRIPTION DIET c/d Multicare Canine Stoofpotje (met Kip & toegevoegde Groenten)

  &nbsp;
 • Hill's PRESCRIPTION DIET s/d Canine

  Voor de voedingsbehandeling van honden met urinewegproblemen. Urinewegaandoeningen worden bij honden vaak veroorzaakt door kristallen en stenen in de urinewegen, die opgebouwd zijn uit mineralen. Deze kristalvorming en stenen in de urinewegen kunnen voor pijn, bloed in de urine en zelfs een levensbedreigende verstopping veroorzaken. Bij honden zijn het vaak struvietkristallen die urinewegproblemen veroorzaken. <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> s/d™ is speciaal ontwikkeld door dierenartsen om de struvietkristallen en -stenen bij uw hond te helpen oplossen. Struviet wordt gevormd doordat de urine verzadigd is met eiwitten, calcium, fosfor en magnesium in combinatie met een onjuiste zuurgraad (pH) van de urine.