Afvallen? Sport samen met je hond | Hill's

Published by
min read

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Gewicht verliezen is makkelijker en leuker met een maatje... Maar wie zegt dat dat een mens moet zijn? Je hond is namelijk de perfecte sportbuddy - zeker als je maatje ook een paar kilo kwijt moet. Lees verder voor alles over sporten met je hond.

Een nieuwe routine voor jullie samen

Samen met je hond fit worden en blijven, kan een enorme boost geven aan je motivatie. Bovendien houdt je hond van structuur: je maatje zal dus snel wennen aan jullie nieuwe sportroutine. En dan moet je de deur wel uit. Ook als het regent. Dat is nog eens een goede stok achter de deur. Je laat je hond toch niet in de steek?

De voordelen van sporten met je hond

De experts zijn het erover eens: een sportmaatje maakt een wereld van verschil. Maar sporten (en extra tijd doorbrengen) met je viervoeter heeft nog meer voordelen:

 • Honden hebben een positieve invloed op ons welzijn
  Het is niet voor niets dat ze worden ingezet als geleidehond, of als hulphond voor mensen met posttraumatisch stresssyndroom (PTSS): tijd met je hond doorbrengen is ontzettend goed voor je fysieke en mentale gezondheid.
 • Je voorkomt extra kilo’s
  Wanneer je veel stress ervaart, maakt je lichaam extra cortisol aan. Door dit hormoon slaat je lichaam – en met name je buik – extra vet op. Goed nieuws: sporten werkt stressverlagend. Zo val je dus niet alleen af, maar voorkom je zelfs dat je aankomt.
 • Het houdt je hond fit
  Wanneer jullie samen in beweging zijn, verbrandt ook je hond calorieën. Het is dus een uitstekende manier om je maatje op goed gewicht te houden.

hond uitlaten

Tip: probeer eens iets nieuws

Fietsen, wandelen en hardlopen met je hond: het zijn waarschijnlijk bekende opties. Maar er zijn talloze andere dingen die jullie samen kunnen ondernemen, zoals:

 • Zwemmen
 • Yoga
 • Frisbee
 • Obstakelruns
 • Spelen bij een honden speelgroep

Activiteit gevonden? Zorg dat jullie allebei voldoende water drinken en sluit je workout af met een gezonde snack: jij een appel, je hond Hill’s Healthy Weight hondensnack. Zo sprinten jullie samen naar een gezonde toekomst.

Related Articles

Related products