Reizen met uw hond

Geschreven door
minuten leestijd

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Bekijk voeding voor jouw huisdier

Als u van plan bent om met uw huisdier naar het buitenland op reis te gaan, overleg dan altijd eerst met uw dierenarts. Vooral in warmere gebieden* loopt uw huisdier risico om bepaalde ziektes op te lopen die in meer gematigde klimaten minder vaak voorkomen. Er kunnen ook gezondheidscertificaten en/of inentingen verplicht zijn

TransportationSamen met uw hond reizen kan erg leuk zijn als u de juiste voorbereidingen treft. Een slechte voorbereiding levert echter stress op voor zowel uzelf als uw hond. Als u eenmaal besloten heeft om met u hond weg te gaan, is het eerste dat u moet doen een halsband aanschaffen (met mogelijkheid voor vermelding van de naam van uw hond, het adres, etc.). Laat uw hond continu deze halsband drage. Als extra zekerheid kunt u uw hond ook laten chippen. Geef uw hond wat basistraining voordat u met hem op stap gaat, zodat hij zich gedraagt en luistert gedurende de reis. Zoek vervolgens uit met welk vervoersmiddel u gaat reizen, wat u meeneemt en waar u eventueel gaat overnachten (niet elk hotel is immers gecharmeerd van honden).

Op stap met de auto
De auto is het meest gebruikte vervoersmiddelT en de kans is dan ook groot dat uw hond al in de auto gezeten heeft op weg naar de dierenarts of het park. Sommige honden zijn echter erg onrustig in een auto, dus probeer het dan zo leuk mogelijk voor hem te maken en varieer de eindbestemming. Als hij gewend is om allen maar met de auto naar de dierenarts te gaan, kan hij de auto met negatieve ervaringen associeren. Neem hem daarom ook een smet met de auto naar het strand, het park, de dierenspeciaalzaak en verwen hem met een tussendoortje zodat hij naar ieder autoritje uitkijkt.

Blijft uw hond rusteloos dan moet u zich afvragen of het verstandig is om lang met hem in de auto te blijven. Eventueel kunt u bij uw dierenarts middeltjes krijgen om uw hond rustig te krijgen.
Mocht uw hond het geen probleem vinden om lang in de auto te zitten, bedenk dan wel dat ook honden zo af en toe hun benen/poten dienen te strekken. Stop dus iedere 3 uur even om wat rond te lopen en hem eventueel te laten plassen. Iedere hond is echter anders en u weet zelf het beste of uw hond meer of minder stops nodig heeft.

Wat mee te nemen?

Hier is een korte lijst van dingen die u mee kunt nemen:

 • Riem
 • Hondenzitje of bench
 • Water en drinkbak
 • Tussendoortjes/snacks
 • Een speeltje
 • Dekentje/hondenbed
 • Afval-/poepzakjes
 • Medicijnen
 • EHBO-tas
 • De (medicijn)dossier van uw hond
 • Gezondheids- en inentingscertificaten
 • Verzorgingsspullen

Het is ook handig als u een lijst van dierenartsenpraktijken hebt die langs uw route liggen, voor het geval uw hond dringende en professionele hulp nodig heeft.

Reizen met het vliegtuig

Over het algemeen gesproken is het reizen met een hond per vliegtuig niet ideaal. Hoewel het bij sommige luchtvaartmaatschappijen toegestaan is om uw (kleine) hond mee te nemen als hij (in een mandje/bench) past onder de stoel voor u, zijn de meeste grotere honden niet zo gelukkig en dienen ze als aparte luchtvracht te reizen.

Overnachten in hotels

Het is essentieel waneer u met uw hond op reis gaat om het juiste hotel van tevoren uit te kiezen. Sommige hotels hebben geen bezwaar tegen honden en bieden speciale faciliteiten aan.Check goed welke faciliteiten er voorhanden zijn voor uw hond, maar vergeet ook niet te vragen wat het prijskaartje is dat er aan hangt.

Kamperen

Opnieuw, op niet alle campings zijn honden toegestaan dus check dit zorgvuldig voordat u boekt. Maar heeft u eenmaal een camping gevonden waar u met uw hond kunt overnachten, dan is het ook heerlijk om samen met uw hond in de buitenlucht te zijn.

*reizen naar (sub)tropische gebieden zoals het Middellandse Zeegebied brengen bepaalde risico's op ziektes met zich mee

Dit vind je misschien ook interessant

 • Je puppy gezond houden

  Jij bent de aangewezen persoon om je puppy gezond en vitaal te houden.
 • Vlooien op honden vinden en verwijderen

  Dogs running Informatie over de waarschuwingssignalen, symptomen en behandelingen van seizoensallergieën bij honden en jeuk ten gevolge van teken, vlooien en ander ongedierte.
 • De vacht van je puppy verzorgen

  Dogs running Alle puppy's moeten dagelijks verzorgd worden, en niet alleen om de conditie van hun huid en vacht te verbeteren.
 • Zomerse warmte

  Een hittegolf of warme periode op komst? Met onze tips bescherm je je hond tegen de zon en help je hem genieten van het warme weer.

Gerelateerde Producten

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight heeft een unieke mix van ingrediënten en een laag vetgehalte. Samengesteld om uw hond te helpen een gezond gewicht te bereiken voor een langere levensverwachting. </p><p><br><b> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  <p><span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>TM™</sup> Canine Adult Small & Miniature is samengesteld om honden van een klein ras te helpen bij het behoud van het ideaal gewicht en om de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met omega-6 vetzuren voor een glanzende vacht en toegevoegd L-carnitine voor een effectieve vetverbranding.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hondenvoer met Kip

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> / Optimale Mobiliteit Mini is speciaal samengesteld ter ondersteuning van een optimale mobiliteit en soepele gewrichten bij honden die de voorkeur geven aan een kleiner brokje. Verrijkt met omega-3 vetzuren en wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Mature Adult 7+ Hondenvoer met Kip

  <p> <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Small & Miniature is samengesteld om een sterk immuunsysteem, gezonde vitale organen en de gezondheid van mond en gebit te ondersteunen. Met klinisch bewezen antioxidanten en natuurlijke ingrediënten en met toegevoegde vitaminen en mineralen.</p>