0 RESULTATEN GESORTEERD OP:

Relevantie

Ken je rassen

Of je nu een geweldige fitnesspartner zoekt of iemand om tegenaan te kruipen op de bank, het blijft belangrijk om het juiste ras voor jouw levensstijl te kiezen. Als je maar moeilijk een beslissing kunt nemen, neem dan de tijd om wat huiswerk te doen. We hebben veel verschillende artikelen met nuttige informatie over raskenmerken, persoonlijkheid, leefvereisten en de geschiedenis geplaatst. Ieder ras heeft zijn eigen unieke karakter, maar één ervan zal beslist de perfecte match voor jou en je levensstijl zijn.

Kenmerken en persoonlijkheid 

Er zijn veel fysieke eigenschappen en persoonlijkheidskenmerken om rekening mee te houden als je een ras kiest: van grootte en gewicht tot de behoefte aan lichaamsbeweging. Als je graag een grote, rustige hond wilt die minder beweging nodig heeft, dan zou een Basset hound wel eens een goede match kunnen zijn. Of als je liever een kleine hond hebt en je fitnessniveau wil optrekken, probeer dan een Jack Russel-terriër, die ontzettend veel energie heeft en zeer veel beweging en stimulatie nodig heeft. Pluis onze rassenprofielen eens door om een persoonlijkheid te vinden die bij jou past. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de gezondheidsproblemen waar je favoriete rassen aanleg voor hebben. Helaas zijn er enkele rassen waar we bepaalde gezondheidsproblemen vaker zien: doe je huiswerk voordat je een ras kiest.

Een huisdier adopteren is een enorme verantwoordelijkheid, en één waarvoor je goed naar je eigen levensstijl moet kijken. Enkele dingen die je jezelf kunt afvragen zijn: Hoeveel tijd kun je iedere dag aan je hond besteden? Zijn je huis en voertuig geschikt voor grote of voor kleine hondenrassen? Vind je het een bezwaar als je hond verhaart? Heb je gezinsleden die allergisch voor honden zijn? En heb je de middelen om je puppy goed te trainen en te ondersteunen? De lijst van dingen waarmee je rekening moet houden is eindeloos als je een ras kiest. Vermijd vooral een beslissing die alleen is gebaseerd op het uiterlijk.