Amerikaanse staffordshireterriër hondenras Informatie en karaktereigenschappen

De American staffordshireterriër is een ongelooflijk betrouwbare hond, speels, zachtaardig en verdraagzaam. Het ras is goed met kinderen en andere dieren, maar niet noodzakelijk met andere honden.

De Amerikaanse staffordshireterriër in een oogopslag
Het Amerikaanse staffordshireterriër hondenras

De Amerikaanse staffordshireterriër is een spierbundel in een behendig geheel.

Grootte:

Gewicht:

Reu: 22,5 - 32 kg
Teef: 20 - 27 kg

Schouderhoogte:

Reu: 48 cm

Teef: 45 cm

Verwachtingen:

Lichaamsbeweging: 20-40 minuten per dag
Energieniveau: Gemiddeld
Levensverwachting: 12-14 jaar.
Neiging tot kwijlen: Beperkt Neiging tot snurken: Hoog
Neiging tot blaffen: Laag
Neiging tot graven: Sterk Sociaal/behoefte aan aandacht: Hoog

Vacht:

Lengte: Kort
Kenmerken: Plat
Kleuren: Elke kleur, solide, tweekleurig of gevlekt
Algemene behoefte aan verzorging: Laag

Cluberkenning:

AKC-classificering: Terriër

Prevalentie: Gemiddeld

De Amerikaanse staffordshireterriër is een spierbundel in een behendig geheel.

Dit ras is een volbloed atleet en heeft een opmerkelijke kracht. Ondanks zijn spierkracht is hij snel en behendig. De brede kop met krachtige kaken kan intimiderend zijn, maar gelukkig heeft hij meestal een vrolijke uitdrukking, meestal gevolgd door een kwispelende staart die kort is, maar niet gecoupeerd. Hoewel de oren mogen worden gecoupeerd, verdient het de voorkeur ze in hun natuurlijke roosvorm te laten. Deze hond is zwaar voor zijn grootte, met een gewicht van 20 tot 32 kilogram. Hij is tussen de 43 en 48 cm groot. Hij heeft een korte en sluike vacht. Elke kleur is aanvaardbaar, hoewel vachten met meer dan 80 procent wit, gestreept en gevlekt, of leverkleur de minste voorkeur genieten.

Persoonlijkheid:

Verantwoordelijke fokkers creëerden een hond met een gezond, betrouwbaar temperament bij mensen. Die fokgeschiedenis is de reden waarom veel AmStaffs (zoals hun vrienden ze noemen) een ongelooflijk betrouwbaar temperament hebben bij hun families. De gemiddelde AmStaff is speels, zachtaardig en verdraagzaam. De meeste goed gesocialiseerde AmStaffs zijn goed met kinderen, maar zoals bij elke hond moeten AmStaffs en kinderen altijd in het oog worden gehouden als ze samen zijn. Er moet nauwlettend worden toegezien op interactie met andere dieren, vooral andere honden.

De AmStaff was niet bedoeld als een tamme en gehoorzame hond, en dat is hij ook niet. Als u hem probeert te dwingen, zal hij altijd de bovenhand halen. Als u probeert er een spelletje van te maken, zal hij altijd meespelen, en winnen jullie allebei. Ondanks zijn stoere persoonlijkheid is de AmStaff een ras dat houdt van liefde.

Samenleven:

Dit ras heeft dagelijks een stevige training nodig, samen met wat geheugenspelletjes, om op zijn best te zijn. Een goede lange duurloop of een spelletje met de bal is een geweldige manier om een band op te bouwen met een Amerikaanse staffordshireterriër. Gehoorzaamheidstraining is ook een goede mentale oefening.

Zijn korte vacht maakt hem ongeschikt als louter een buitenhond, en bovendien wil dit ras meedoen met alle gezinsactiviteiten. De verzorging van de vacht kan niet eenvoudiger: gewoon wassen en klaar.

Geschiedenis:

Eind jaren 1800 werden deze honden naar Amerika gebracht als boerderijhonden, waar een iets grotere versie dan zijn Engelse tegenhanger de voorkeur had. AmStaffs werden extreem populair als huisdieren in de jaren 1930; een van de meest geliefde was Pete the Pup (Petey) van Our Gang (The Little Rascals). Deze Amerikaanse versie werd uiteindelijk in 1936 geregistreerd als de staffordshireterriër (in 1972 veranderd in de Americaanse staffordshireterriër).

Aanverwante artikelen over huisdierverzorging

 • Duitse Herder

  Dogs running De altijd populaire Duitse Herder is slim en makkelijk te trainen. Hij is vrij actief, vindt het leuk om iets te doen te hebben en kan goed overweg met kinderen.
 • Dwergschnauzer

  Dogs running Dwergschnauzers zijn sterke, alerte, pittige hondjes. Ze leren snel, passen zich gemakkelijk aan en staan er om bekend gehoorzaam te zijn.
 • Afghaanse Windhond

  Dogs running De Afghaanse Windhond is kordaat, wilskrachtig, onafhankelijk, gereserveerd en zelfverzekerd. Deze hond heeft een elegante verschijning dankzij zijn trotse houding en lange, zijdezachte vacht.
 • Witte West Highland Terriër

  Net als andere terriërs is de West Highland White slim, onafhankelijk en een tikje koppig. Zijn uiterlijk kenmerkt zich door de opstaande oren en korte pootjes.
 • Hondenras Dobermann -informatie en karaktertrekken

  Dogs running Leer meer over het Dobermann hondenras, inclusief informatie over de geschiedenis ervan, het karakter en hoe het is om met een Dobermann te leven.
 • Engelse Pointer

  Dogs running De Engelse Pointer is een onafhankelijke, koppige hond met een sterke wil. Hij staat bekend om zijn tomeloze energie en heeft dan ook sterk behoefte aan beweging.

Gerelateerde artikelen

 • Mopshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  186160535 Mopshonden zijn serieuze en tegelijk ongedwongen honden. Ze zijn robuust en gemakkelijk te verzorgen maar doen het niet goed in warm, vochtig weer. Ze moeten goed in de gaten worden gehouden om een hitteberoerte te vermijden. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Alaskan Klee Kai-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Baasjes moeten ervoor zorgen dat de intelligente en actieve Alaskan Klee Kai de nodige lichaamsbeweging krijgt. Nog belangrijker is echter dat ze veel tijd doorbrengen met hun hond. Alaskan Klee Kai's lijken net miniatuurversies van het ras waarvan ze afstammen, de Alaska-husky.
 • Dwergkeeshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  449602594 De kleine dwergkeeshond is een kwieke en hartelijke hond. Hij heeft regelmatig lichaamsbeweging en houdt van training. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Akita-hondenras | Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Akita's zijn aanhankelijk, loyaal en vinden het prima om de enige hond in het gezelschap te zijn. Ze kunnen zich echter agressief opstellen naar honden die niet tot hun 'familie' behoren.
 • Mastiff-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De imposante mastiff staat bekend als goedmoedig, liefdevol en een goede metgezel voor oudere kinderen, en moet als pup aan zoveel mogelijk nieuwe mensen en situaties worden blootgesteld. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Het Italiaanse windhond hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De Italiaanse windhond is een zachtaardige hond voor thuis die minimale beweging nodig heeft. Hij is vriendelijk, maar verlangt naar genegenheid. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.