Japanse chin-hondenras informatie en karaktertrekken

De Japanse chin is gevoelig, intelligent, ontvankelijk en aanhankelijk en staat bekend als het ideale huisdier voor wie vertrouwd is met het ras. Hij is waardig maar een beetje dom en gedijt in elke omgeving.

De Japanse chin in een oogopslag
het Japanse chin hondenras

Men vermoedt dat Britse fokkers de Japanse chin kruisten met de King Charles spaniël, met een gelijkenis in hun uiterlijk als resultaat.

Grootte:

Gewicht:

Reu: 1,8 - 5,5 kg
Teef: 1,8 - 5,5 kg

Schouderhoogte:

Reu: 10

Teef: 9

Kenmerken:

Kortschedelig (platgedrukte snuit), flaporen (van nature)

Verwachtingen:

Lichaamsbeweging: 20 minuten per dag
Energieniveau: Gemiddeld
Levensverwachting: 12-14 jaar
Neiging tot kwijlen: Beperkt Neiging tot snurken: Hoog
Neiging tot blaffen: Laag
Neiging tot graven: Laag Sociaal/ behoefte aan aandacht: Hoog

Gekweekt voor:

Gezelschapshondje

Vacht:

Lengte: Gemiddeld
Kenmerken: Steil
Kleuren: Rood en wit, zwart en wit met geelbruine stippen
Algemene behoefte aan verzorging: Gemiddeld

Cluberkenning:

AKC-classificering: Kleine hond
UKC-classificering: Gezelschapshond
Prevalentie: Gemiddeld

De Japanse chin heeft een heldere en intelligente uitstraling en een duidelijke oosterse uitdrukking. Deze honden hebben een groot breed hoofd, grote wijd uitstaande ogen, een korte brede snuit, pluimige oren en gelijkmatige markeringen in het gezicht. Dit 'speelgoedras' varieert in gewicht van 1,8 tot 5 kg en in hoogte van 23 tot 25 centimeter.

De kleur van de chin is zwart-wit, rood-wit of zwart-wit met geelbruine stippen. De term geelbruine stippen omvat geelbruine of rode vlekken boven elk oog, aan de binnenkant van de oren, op beide wangen en bij de anus als er zwart te zien is. De term rood omvat alle tinten rood, oranje, citroengeel en zandkleur, waaronder elke bovengenoemde tint vermengd of bedekt met zwart.

Men vermoedt dat Britse fokkers de chin waarschijnlijk hebben gekruist met de King Charles spaniël, en dat verklaart de gelijkenis in hun uiterlijk.

Persoonlijkheid:

Een Japanse chin is een goede metgezel. Het is een gevoelige en intelligente hond, zij het enigszins onafhankelijk. Zijn enige doel is dienen als metgezel. Hij is ontvankelijk en aanhankelijk bij wie hij kent en liefheeft en terughoudend bij vreemden of in nieuwe situaties. De pittige chin is van nature schoon en een ideaal huisdier dat in elke omgeving kan gedijen.

Samenleven:

Wie dit ras kent, zal nooit meer zonder kunnen. Japanse chins belichamen alles wat ideaal is in een huisdier. Ze zijn elegant maar komisch, waardig maar een beetje dom. Hun dikke, weelderige vacht vraagt weinig verzorging. De chin is de perfecte metgezel.

Geschiedenis:

De Japanse chin is een oud 'speelgoed'ras dat waarschijnlijk is geëvolueerd uit de Tibetaanse spaniël. Er zijn honden gevonden die lijken op de chin op oud aardewerk en in oude Chinese tempels. De honden lijken te zijn ontstaan in China. Er wordt gezegd dat de Chinese keizer een paar chins aan de Japanse keizer gaf. De eerste Europese vermeldingen van de chin gaan terug tot de jaren 1600, toen Portugese zeevaarders prinses Katharina van Braganza een paar chins cadeau deden. In 1853 gaf admiraal Commodore Perry koningin Victoria een paar chins nadat zijn oorlogsschepen Japan hadden aangedaan. De Eerste Wereldoorlog en de aardbevingen in Japan verminderden het aantal chins in Japan.

Er zijn geen harde gegevens over wanneer de chin voor het eerst in de Verenigde Staten opdook. Toen ze voor het eerst in de Verenigde Staten werden erkend, werden ze Japanse spaniëls genoemd. In 1977 erkende de Amerikaanse Kennel Club ze als de Japanse chin.

Aanverwante artikelen over huisdierverzorging

 • Duitse Herder

  Dogs running De altijd populaire Duitse Herder is slim en makkelijk te trainen. Hij is vrij actief, vindt het leuk om iets te doen te hebben en kan goed overweg met kinderen.
 • Dwergschnauzer

  Dogs running Dwergschnauzers zijn sterke, alerte, pittige hondjes. Ze leren snel, passen zich gemakkelijk aan en staan er om bekend gehoorzaam te zijn.
 • Afghaanse Windhond

  Dogs running De Afghaanse Windhond is kordaat, wilskrachtig, onafhankelijk, gereserveerd en zelfverzekerd. Deze hond heeft een elegante verschijning dankzij zijn trotse houding en lange, zijdezachte vacht.
 • Witte West Highland Terriër

  Net als andere terriërs is de West Highland White slim, onafhankelijk en een tikje koppig. Zijn uiterlijk kenmerkt zich door de opstaande oren en korte pootjes.
 • Hondenras Dobermann -informatie en karaktertrekken

  Dogs running Leer meer over het Dobermann hondenras, inclusief informatie over de geschiedenis ervan, het karakter en hoe het is om met een Dobermann te leven.
 • Engelse Pointer

  Dogs running De Engelse Pointer is een onafhankelijke, koppige hond met een sterke wil. Hij staat bekend om zijn tomeloze energie en heeft dan ook sterk behoefte aan beweging.

Gerelateerde artikelen

 • Mopshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  186160535 Mopshonden zijn serieuze en tegelijk ongedwongen honden. Ze zijn robuust en gemakkelijk te verzorgen maar doen het niet goed in warm, vochtig weer. Ze moeten goed in de gaten worden gehouden om een hitteberoerte te vermijden. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Alaskan Klee Kai-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Baasjes moeten ervoor zorgen dat de intelligente en actieve Alaskan Klee Kai de nodige lichaamsbeweging krijgt. Nog belangrijker is echter dat ze veel tijd doorbrengen met hun hond. Alaskan Klee Kai's lijken net miniatuurversies van het ras waarvan ze afstammen, de Alaska-husky.
 • Dwergkeeshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  449602594 De kleine dwergkeeshond is een kwieke en hartelijke hond. Hij heeft regelmatig lichaamsbeweging en houdt van training. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Akita-hondenras | Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Akita's zijn aanhankelijk, loyaal en vinden het prima om de enige hond in het gezelschap te zijn. Ze kunnen zich echter agressief opstellen naar honden die niet tot hun 'familie' behoren.
 • Mastiff-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De imposante mastiff staat bekend als goedmoedig, liefdevol en een goede metgezel voor oudere kinderen, en moet als pup aan zoveel mogelijk nieuwe mensen en situaties worden blootgesteld. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Het Italiaanse windhond hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De Italiaanse windhond is een zachtaardige hond voor thuis die minimale beweging nodig heeft. Hij is vriendelijk, maar verlangt naar genegenheid. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.