Black and Tan Coonhound hondenras - Kweekinformatie en karaktertrekken

Deze hond is een trouw en gepassioneerd ras en is over het algemeen extravert en vriendelijk, hoewel sommige gereserveerd kunnen zijn tegenover vreemden.

 

De Black and Tan Coonhound in een oogopslag
Het Black and Tan Coonhound hondenras

De black and tan coonhound heeft dagelijkse beweging nodig. Deze hond is actief en werd gekweekt om met gemak veel terrein af te leggen.

Grootte:

Gewicht:

Reu: 27 - 34 kg
Teef: 25 - 32 kg

Schouderhoogte:

Reu: 66 cm

Teef: 61 cm

Kenmerken:

Hangoren (natuurlijk)

Verwachtingen:

Lichaamsbewegingsvereisten: 40 minuten per dag
Energieniveau: Relaxed
Levensverwachting: 10-12 jaar
Neiging tot kwijlen: Hoog
Neiging tot snurken: Laag
Neiging tot blaffen: Gemiddeld
Neiging tot graven: Laag
Sociaal/behoefte aan aandacht: Gemiddeld

Gekweekt voor:

Wasberen jagen, 's nachts jagen

Vacht:

Lengte: Kort
Kenmerken: Dicht
Kleuren: Zwart en gevlekt
Algemene behoefte aan verzorging: Laag

Cluberkenning:

AKC-classificering: Jachthong
UKC-classificering: Speurhond
Prevalentie: Gemiddeld

Deze grote, krachtige werkhond heeft lange oren die naar beneden hangen en een sterke, taps toelopende staart.

De ogen zijn hazelnootkleurig of donkerbruin. De vacht is kort, maar gemaakt om zowel de harde winter als de hete zomer te verdragen. Zoals de rasnaam aangeeft, is de vacht zwart met gevlekte markeringen. De markeringen bevinden zich boven de ogen, aan de zijkanten van de snuit, en op de borst en de poten.

Mannelijke black and tans zijn 63 tot 69 cm groot en wegen over het algemeen tussen de 22 tot 34 kilogram. Teefjes zijn 60 tot 63 centimeter hoog en wegen tussen de 18 en 30 kilogram.

Persoonlijkheid:

De black and tan coonhound is ontvankelijk, slim, trouw en gepassioneerd in hun werk. Ze zijn over het algemeen extravert en vriendelijk, hoewel sommigen gereserveerd kunnen zijn tegenover vreemden.

De black and tan werd gekweekt om enigszins zelfstandig te werken en kan een beetje eigenzinnig overkomen. Training kan bij dit ras een grotere uitdaging zijn dan bij andere. Ze huilen ook veel. Deze luidruchtigheid weerspiegelt de manier van kweken en de instinctieve werkwijze van de black and tan.

Samenleven:

Door de instinctieve onafhankelijkheid van de black and tan coonhound is een geduldige, consequente training een must. Diezelfde onafhankelijkheid maakt de hond geneigd om weg te lopen na een interessante geur. Daarom is het nodig om de hond buiten aan de leiband te houden, tenzij hij op jacht is. Krachtige dagelijkse beweging is essentieel. Deze hond is actief en werd gekweekt om met gemak veel terrein af te leggen.

De verzorging van de black and tan is relatief minimaal. Af en toe borstelen is alles wat nodig is om de vacht in conditie te houden. Maar, zoals bij alle honden met grote flaporen, is de oren regelmatig schoonmaken een must om infecties te voorkomen. Eigenaars van een black and tan coonhound kunnen best een paar slabbetjes op hun boodschappenlijstje zetten voor nieuwe honden. Deze honden kwijlen.

Geschiedenis:

De Amerikaanse black and tan coonhound heeft zijn naam niet gestolen en heeft onmiskenbaar Amerikaanse roots. Hij werd gekweekt in het zuiden van de Verenigde Staten. De directe afstamming van de hond kan worden herleid tot de Amerikaanse foxhound en de foxhound uit het koloniale tijdperk in Virginia, met waarschijnlijk wat bloedhond erbij. De invloed van de bloedhond kan worden gezien in de grootte van de black and tan, zijn kleur, ruime huid, lange oren en sleepvermogen.

De black and tan staat vooral bekend om zijn bekwaamheid als wasbeerjager, maar de hond is ook bedreven in de jacht op beren, herten, buidelratten en de bergleeuw.

Het ras staat bekend als de Amerikaanse black and tan coonhound door de United Kennel Club, en simpelweg als de black and tan coonhound door de American Kennel Club.

Gerelateerde artikelen

 • Mopshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  186160535 Mopshonden zijn serieuze en tegelijk ongedwongen honden. Ze zijn robuust en gemakkelijk te verzorgen maar doen het niet goed in warm, vochtig weer. Ze moeten goed in de gaten worden gehouden om een hitteberoerte te vermijden. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Alaskan Klee Kai-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Baasjes moeten ervoor zorgen dat de intelligente en actieve Alaskan Klee Kai de nodige lichaamsbeweging krijgt. Nog belangrijker is echter dat ze veel tijd doorbrengen met hun hond. Alaskan Klee Kai's lijken net miniatuurversies van het ras waarvan ze afstammen, de Alaska-husky.
 • Dwergkeeshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  449602594 De kleine dwergkeeshond is een kwieke en hartelijke hond. Hij heeft regelmatig lichaamsbeweging en houdt van training. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Akita-hondenras | Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Akita's zijn aanhankelijk, loyaal en vinden het prima om de enige hond in het gezelschap te zijn. Ze kunnen zich echter agressief opstellen naar honden die niet tot hun 'familie' behoren.
 • Mastiff-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De imposante mastiff staat bekend als goedmoedig, liefdevol en een goede metgezel voor oudere kinderen, en moet als pup aan zoveel mogelijk nieuwe mensen en situaties worden blootgesteld. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Het Italiaanse windhond hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De Italiaanse windhond is een zachtaardige hond voor thuis die minimale beweging nodig heeft. Hij is vriendelijk, maar verlangt naar genegenheid. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.