Miniature Bull Terrier-hondenras Informatie en karaktereigenschappen

 

De Miniature Bull Terrier is toegewijd, vriendelijk en speels. Het baasje heeft gevoel voor humor nodig, want deze hond is van nature nieuwsgierig en ondeugend. Als zijn geest en lichaam echter goed worden getraind, kan hij zich goed gedragen.

 

De Miniature Bull Terrier in een oogopslag
Het Miniature Bull Terrier hondenras

Vroeg in zijn geschiedenis werden de oren gecoupeerd, maar fokkers werkten aan een natuurlijk rechtopstaand oor dat nu een integraal deel uitmaakt van de uitdrukking van deze hond.

Grootte:

Gewicht:

Reu: 13-15 kg.
Teef: 11-13 kg.

Schouderhoogte:

Reu: 33 cm

Teef: 30 cm

Kenmerken:

Opstaande oren (natuurlijk).

Verwachtingen:

Lichaamsbeweging: 20-40 minuten per dag
Energieniveau: Erg energiek.
Levensverwachting: 11-14 jaar
Dagelijkse gemiddelde calorie-inname: Laag.
Neiging tot snurken: Laag.
Neiging tot blaffen: Laag.
Neiging tot graven: Gemiddeld. Sociaal/behoefte aan aandacht: Hoog.

Gekweekt voor:

Ratten vangen

Vacht:

Lengte: Kort.
Kenmerken: Plat.
Kleuren: Wit. Wit met eender welke kleur.
Algemene behoefte aan verzorging: Laag.

Cluberkenning:

AKC-classificering: Terriër.
UKC-classificering: Terriër.
Prevalentie: Zeldzaam.

Ze zijn gedrongen en gespierd zonder grof of lomp te zijn. Dit is een stijlvolle hond die het handelsmerk van de bullterriër deelt, namelijk het eivormige hoofd en het clownsgezicht.

Vroeg in zijn geschiedenis werden de oren gecoupeerd, maar fokkers werkten aan een natuurlijk rechtopstaand oor dat nu een integraal deel uitmaakt van de uitdrukking van deze hond. De ogen zijn kenmerkend - klein, driehoekig en diepliggend. De kaken zijn sterk.

Zoals alle bull-rassen, heeft de Miniature Bull Terrier veel spiermassa in zijn lijf. De hoogte varieert van 24 tot 35 centimeter en het gewicht van 10 tot 15 kilo, de hond met het perfecte formaat voor zowel knuffelen als spelen. De dichte vacht is perfect om te aaien.

Persoonlijkheid:

De persoonlijkheid van de Miniature Bull Terrier is speels, stoer, levendig en komisch. Deze hond is toegewijd aan zijn gezin en vriendelijk tegen vreemden, maar zal niet voor iedereen kwispelen. De mini bull is een tolerante en speelse metgezel voor een kind.

Gehoorzaamheidstraining kan een avontuur zijn. Dit ras ziet overal humor in, vooral in pogingen om hem te trainen. Wanneer de training als een spel wordt gegeven, kunt u beter samenwerken; anders zal de mini bull altijd winnen in de machtsstrijd!

Samenleven:

Wie dit ras in zijn huis en hart sluit, kan maar beter een goed gevoel voor humor hebben. De Miniature Bull Terrier geniet van spelletjes. De nieuwsgierige en ondeugende aard van het ras brengt hem vaak in moeilijke omstandigheden, maar zolang hij de kans krijgt om elke dag zijn geest en lichaam te oefenen, is de mini bull echt een goed opgevoede huishond.

Dit is een goede waakhond en een beschermhond — ondanks het feit dat hij technisch gezien te klein is voor deze taak. Dit is geen ras dat afgezonderd buiten kan leven.

De vacht moet u gewoon wassen en klaar.

Geschiedenis:

Toen hondenshows de rage werden in de late jaren 1800, werd de Bull and Terrier afgewezen. De associatie van de hond met mensen van een twijfelachtig allooi en het gebrek aan een stoer uiterlijk zorgde ervoor dat de liefhebbers van hondenshows het ras argwanend bekeken. Als reactie begonnen sommige liefhebbers van bulterriërs hen te selecteren op uiterlijk door de honden te kruisen met Dalmatiërs en White English Terriers. Ze waren zo succesvol dat de bulterriër een elegant en modieus statement werd. Latere kruisingen met de Staffordshire Terrier gaven zowel kleur als meer variatie in grootte.

De interesse voor de miniatuurversie van het ras groeide langzaam. Hoewel de honden werden erkend als een ras in Engeland in 1939, duurde het tot 1991 voordat de Amerikaanse Kennel Club de Miniature Bull Terrier erkende. Dit ras is nog steeds ongewoon, en als je ze in je hart sluit, kun je niet meer zonder. Deze hond zal zeker vele harten zal veroveren.

Aanverwante artikelen over huisdierverzorging

 • Duitse Herder

  Dogs running De altijd populaire Duitse Herder is slim en makkelijk te trainen. Hij is vrij actief, vindt het leuk om iets te doen te hebben en kan goed overweg met kinderen.
 • Dwergschnauzer

  Dogs running Dwergschnauzers zijn sterke, alerte, pittige hondjes. Ze leren snel, passen zich gemakkelijk aan en staan er om bekend gehoorzaam te zijn.
 • Afghaanse Windhond

  Dogs running De Afghaanse Windhond is kordaat, wilskrachtig, onafhankelijk, gereserveerd en zelfverzekerd. Deze hond heeft een elegante verschijning dankzij zijn trotse houding en lange, zijdezachte vacht.
 • Witte West Highland Terriër

  Net als andere terriërs is de West Highland White slim, onafhankelijk en een tikje koppig. Zijn uiterlijk kenmerkt zich door de opstaande oren en korte pootjes.
 • Hondenras Dobermann -informatie en karaktertrekken

  Dogs running Leer meer over het Dobermann hondenras, inclusief informatie over de geschiedenis ervan, het karakter en hoe het is om met een Dobermann te leven.
 • Engelse Pointer

  Dogs running De Engelse Pointer is een onafhankelijke, koppige hond met een sterke wil. Hij staat bekend om zijn tomeloze energie en heeft dan ook sterk behoefte aan beweging.

Gerelateerde artikelen

 • Oude Engelse herdershond hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De Oude Engelse herdershond is slim, maar onafhankelijk met gevoel voor humor. Hij vereist een behoorlijke hoeveelheid beweging plus vroege training en socialisatie zijn een must. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Mopshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  186160535 Mopshonden zijn serieuze en tegelijk ongedwongen honden. Ze zijn robuust en gemakkelijk te verzorgen maar doen het niet goed in warm, vochtig weer. Ze moeten goed in de gaten worden gehouden om een hitteberoerte te vermijden. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Alaskan Klee Kai-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Baasjes moeten ervoor zorgen dat de intelligente en actieve Alaskan Klee Kai de nodige lichaamsbeweging krijgt. Nog belangrijker is echter dat ze veel tijd doorbrengen met hun hond. Alaskan Klee Kai's lijken net miniatuurversies van het ras waarvan ze afstammen, de Alaska-husky.
 • Dwergkeeshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  449602594 De kleine dwergkeeshond is een kwieke en hartelijke hond. Hij heeft regelmatig lichaamsbeweging en houdt van training. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Akita-hondenras | Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Akita's zijn aanhankelijk, loyaal en vinden het prima om de enige hond in het gezelschap te zijn. Ze kunnen zich echter agressief opstellen naar honden die niet tot hun 'familie' behoren.
 • Mastiff-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De imposante mastiff staat bekend als goedmoedig, liefdevol en een goede metgezel voor oudere kinderen, en moet als pup aan zoveel mogelijk nieuwe mensen en situaties worden blootgesteld. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.