Dwergpinscher-hondenras Informatie en karaktereigenschappen

De Dwergpinscher is actief, nieuwsgierig en onderhoudend en is niet geschikt voor een rustig huishouden. De meeste Dwergpinschers kunnen veel van hun energie kwijt door binnenshuis te spelen en hebben geen grote ruimtes nodig om te bewegen.

De Dwergpinscher in een oogopslag
Het Dwergpinscher hondenras

Dwergpinschers worden de "koning van het speelgoed" genoemd, vanwege hun koningscomplex en hun liefde voor speelgoed.

Grootte:

Gewicht:

Reu: 3,5-4,5 kg
Teef: 3,5-4,5 kg

Schouderhoogte:

Reu: 28 cm

Teef: 28 cm

Kenmerken:

Opstaande oren (natuurlijk).

Verwachtingen:

Lichaamsbeweging: 40 minuten per dag.
Energieniveau: Erg energiek.
Levensverwachting: 12-14 jaar
Neiging tot kwijlen: Laag. Neiging tot snurken: Laag.
Neiging tot blaffen: Gemiddeld.
Neiging tot graven: Laag. Sociaal/behoefte aan aandacht: Laag.

Gekweekt voor:

Jagen op klein ongedierte.

Vacht:

Lengte: Kort.
Kenmerken: Plat.
Kleuren: Bruinrood, zwart met roest markeringen.

Cluberkenning:

AKC-classificering: Kleine hond.
UKC-classificering: Terriër.
Prevalentie: Gewoon.

Geen enkele fysieke beschrijving kan ooit de essentie van dit ras weergeven.

De Dwergpinscher is slank en sierlijk, maar toch sterk, en is in wezen een vierkant ras. Zijn meest kenmerkende eigenschappen zijn zijn hoge stappen, de hackney tred, die bij geen enkel ander ras voorkomt, en zijn ongeëvenaarde levendigheid.

De Dwergpinscher, "minpin" voor de vrienden, is een van de grotere exemplaren, variërend van 25 tot 33 cm. Het gewicht is echter relatief laag, rond de 4 tot 5 kilo. De vacht is kort en glad. De minpin komt voor in drie kleuren: helder rood, bruinrood (zwart gestipt rood of zandkleur) en black & tan.

De staart is meestal gecoupeerd; de oren zijn gecoupeerd of ongecoupeerd.

Persoonlijkheid:

De Dwergpinscher is altijd in beweging, een driftkop onder de honden. Deze honden zijn eigenwijs, brutaal, nieuwsgierig en onstuimig, en vormen hun eigen circus. Ze worden de "koning van het speelgoed" genoemd, een bijzonder passende naam, niet alleen vanwege hun koningscomplex, maar omdat ze dol zijn op speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed. De persoon die zijn of haar leven deelt met een minpin verveelt zich nooit.

Trouw aan hun terriër-genen kunnen deze honden scharrelig zijn met andere honden en grijpen ze hun kans om op ongedierte te jagen. Dwergpinschers kunnen zo met hun eigen zaken bezig zijn dat ze uw bevelen negeren. Sommigen zouden hen zelfs koppig noemen. Dit is geen ras dat veilig kan worden losgelaten.

Samenleven:

Dwergpinschers zijn altijd in beweging. Dit is goed als u van activiteit en entertainment houdt; dit is slecht als u al een hectisch huishouden hebt of van rust houdt. Dit is een van de meest actieve rassen; gelukkig kunnen de meeste dwergpinschers veel van hun energie kwijt door binnenshuis te spelen en hebben ze geen grote open ruimtes nodig om te bewegen.

De vacht moet u gewoon wassen en klaar.

Geschiedenis:

De dwergpinscher is helemaal geen miniatuur Doberman Pinscher. Hoewel ze hetzelfde thuisland delen (Duitsland ), houdt de verwantschap daar op. De Dwergpinscher is een uniek ras dat meer is dan de som der delen, waarschijnlijk ontstaan uit kruisingen tussen een kleine, kortharige terriër, teckel en de Italiaanse windhond.

Gelijkaardige honden werden al in de jaren 1600 in de kunst afgebeeld, maar pas in de jaren 1800 werden ze definitief ontwikkeld tot een apart ras, de "reh pinscher" (reh omdat ze leken op het Duitse rehert, en pinscher betekent terriër).

Tijdens de vroege dagen van hondenshows, ruïneerden fokkers de dwergpinscher bijna door te fokken op kleine afmetingen ten koste van alle andere criteria. Tegen 1900 hadden de fokkers hun koers bijgesteld en de dwergpinscher ging nooit meer achteruit.

De elegantie en het showgehalte van het ras stuwde het naar hoogten als een showhond in het Duitsland van voor de Eerste Wereldoorlog en, hoewel het aantal daar werd gedecimeerd door de oorlog, bloeide het ras sindsdien wereldwijd als showhond en gezelschapshond.

Aanverwante artikelen over huisdierverzorging

 • Duitse Herder

  Dogs running De altijd populaire Duitse Herder is slim en makkelijk te trainen. Hij is vrij actief, vindt het leuk om iets te doen te hebben en kan goed overweg met kinderen.
 • Dwergschnauzer

  Dogs running Dwergschnauzers zijn sterke, alerte, pittige hondjes. Ze leren snel, passen zich gemakkelijk aan en staan er om bekend gehoorzaam te zijn.
 • Afghaanse Windhond

  Dogs running De Afghaanse Windhond is kordaat, wilskrachtig, onafhankelijk, gereserveerd en zelfverzekerd. Deze hond heeft een elegante verschijning dankzij zijn trotse houding en lange, zijdezachte vacht.
 • Witte West Highland Terriër

  Net als andere terriërs is de West Highland White slim, onafhankelijk en een tikje koppig. Zijn uiterlijk kenmerkt zich door de opstaande oren en korte pootjes.
 • Hondenras Dobermann -informatie en karaktertrekken

  Dogs running Leer meer over het Dobermann hondenras, inclusief informatie over de geschiedenis ervan, het karakter en hoe het is om met een Dobermann te leven.
 • Engelse Pointer

  Dogs running De Engelse Pointer is een onafhankelijke, koppige hond met een sterke wil. Hij staat bekend om zijn tomeloze energie en heeft dan ook sterk behoefte aan beweging.

Gerelateerde artikelen

 • Mopshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  186160535 Mopshonden zijn serieuze en tegelijk ongedwongen honden. Ze zijn robuust en gemakkelijk te verzorgen maar doen het niet goed in warm, vochtig weer. Ze moeten goed in de gaten worden gehouden om een hitteberoerte te vermijden. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Alaskan Klee Kai-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Baasjes moeten ervoor zorgen dat de intelligente en actieve Alaskan Klee Kai de nodige lichaamsbeweging krijgt. Nog belangrijker is echter dat ze veel tijd doorbrengen met hun hond. Alaskan Klee Kai's lijken net miniatuurversies van het ras waarvan ze afstammen, de Alaska-husky.
 • Dwergkeeshond - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  449602594 De kleine dwergkeeshond is een kwieke en hartelijke hond. Hij heeft regelmatig lichaamsbeweging en houdt van training. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Akita-hondenras | Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  Akita's zijn aanhankelijk, loyaal en vinden het prima om de enige hond in het gezelschap te zijn. Ze kunnen zich echter agressief opstellen naar honden die niet tot hun 'familie' behoren.
 • Mastiff-hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De imposante mastiff staat bekend als goedmoedig, liefdevol en een goede metgezel voor oudere kinderen, en moet als pup aan zoveel mogelijk nieuwe mensen en situaties worden blootgesteld. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.
 • Het Italiaanse windhond hondenras - Feiten en karaktertrekken | Hill's Pet

  De Italiaanse windhond is een zachtaardige hond voor thuis die minimale beweging nodig heeft. Hij is vriendelijk, maar verlangt naar genegenheid. Meer hondenrassen en informatie over de verzorging van honden vind je op Hillspet.com.