0 RESULTATEN GESORTEERD OP:

Relevantie

Ken je rassen

Misschien ben je actief en extravert en zoek je gezelschap dat net zo avontuurlijk is als jij. Of misschien wil je graag een rustige kat die niet veel aandacht vraagt en die dutjes doen als favoriete hobby heeft. Uiteindelijk weet jij wat je wilt, maar weet je ook hoe je het kunt vinden? Begin met je kennis over kattenrassen uit te breiden. Elk ras heeft een specifiek(e) geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk, en een van hen zou een perfecte match voor jou en je levensstijl kunnen zijn.

Kenmerken en persoonlijkheid 

Of ze nu langharig, kortharig of een mengeling van beide zijn, elk kattenras heeft zijn unieke kenmerken en persoonlijkheid. Enkele van die kenmerken vragen om een bepaalde levensstijl of een goed inzicht in hun behoeften. Sommige katten blijven bijvoorbeeld vriendelijker tijdens het spelen dan andere, wat belangrijk is als je kinderen of andere huisdieren hebt. Denk er ook goed over na hoeveel tijd je wilt besteden aan de verzorging van je huisdier. Sommige kattensoorten hebben heel weinig verzorging nodig, terwijl andere soorten regelmatig moeten worden geborsteld om schoon en gezond te blijven. En als er iemand in je gezin allergisch voor katten is, denk dan eens aan een hypoallergene kat of een kat met weinig kans op allergie. 

Welk ras past het beste bij jou?

Mensen fokken al duizenden jaren katten op specifieke karaktereigenschappen. Maar zelfs als je niet bij een kattenfokker terechtkunt, kun je toch de juiste kat kiezen met een beetje onderzoek en een zorgvuldige beoordeling van je levensstijl en persoonlijkheid. Er zijn zelfs meer dan 40 kattenrassen om uit te kiezen. Dus als je je huiswerk goed wilt doen, blader dan zeker eens door de profielen die we hebben opgesteld en leer de geschiedenis van elk ras kennen. Je zult interessante verhalen over de oorsprong en import vinden en zelfs legendes over je toekomstige kat.