0 RESULTATEN GESORTEERD OP:

Relevantie

Tips en adviezen

Het is geweldig je nieuwe vriendje mee naar huis te kunnen nemen, maar als huisdiereigenaar heb je waarschijnlijk een heleboel vragen over de gezondheid van je kat. Het zou handig zijn als katten gewoon konden vertellen hoe ze zich voelen. Maar maak je geen zorgen, we hebben een hele bibliotheek vol tips over kattengezondheid om je te helpen de subtiele aanwijzingen te begrijpen. Begin gewoon hieronder in onze adviezen over kattengezondheid te zoeken en je bent goed op weg om de best mogelijke huisdiereigenaar te worden.  

Oorzaken van ziekten

Als je kat zich anders gedraagt en jij je zorgen over haar gezondheid maakt, is het altijd het best om met je dierenarts te overleggen. Hier kun je lezen over verschillende gezondheidsproblemen bij katten en de oorzaken ervan. Of het nu aan de genen, het ras, de leeftijd, de levensstijl, de geestelijke toestand, het gedrag of de omgeving ligt, er zijn veel vaak voorkomende oorzaken om in gedachten te houden als je een verandering bij je kat opmerkt. Kom meer te weten over die vaak voorkomende oorzaken, zodat je altijd voorbereid bent om goed voor haar te zorgen. 

Tekenen, verschijnselen en symptomen

Gezondheidsproblemen uiten zich op een aantal manieren. Soms zijn ze zeer opvallend en zijn er duidelijke verschijnselen zoals vaker plassen, stress en een overmatige vachtverzorging. Maar andere verschijnselen zijn bij katten weer niet zo gemakkelijk te herkennen. Zorg dat je haar persoonlijkheid leert kennen en dat je weet hoe ze reageert in bepaalde situaties. Veranderingen in haar stemming of gedrag kunnen er ook op wijzen dat er een gezondheidsprobleem aan het ontstaan is. 

Preventieve behandelingen

Er zijn veel verschillende preventieve maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je kat ziek wordt of gewond raakt: van de juiste voeding, verzorging en lichaamsbeweging tot preventie van infecties met parasieten en controles bij de dierenarts. Lees hoe je je kat kunt beschermen in deze artikelen over aanbevolen vaccinaties, verzorgingstips, vlooien- en tekenmedicatie en nog veel meer.